Kilis'e 5 Katyuşa Roketi Düştü: 4'ü Ağır 12 Yaralı (3)

Kilis'e 5 Katyuşa Roketi Düştü: 4'ü Ağır 12 Yaralı (3)

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından atılan roket mermilerinin patlamasıyla yaralanan 12 kişiyi tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

VALİ TAPSIZ: ROKETİN ATILDIĞI YERLER İMHA EDİLDİ

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından atılan roket mermilerinin patlamasıyla yaralanan 12 kişiyi tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Süleyman Tapsız, 7 yaralının kısa sürede taburcu edileceğini, ameliyata alınan 2 yaralının hayati tehlikesinin bulunduğunu, hayati tehlikesi olmayan 3 yaralının da ameliyat edileceğini ifade etti. 12 kişiyi yaralayan roket mermilerinin geldiği bölgelerin tespit edilerek anında gerekli müdahalenin yapıldığını söyleyenVali Tapsız şöyle dedi:

"Karşı taraftan roketin atıldığı yerler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edildi, imha edildi, etkisiz hale getirildi. Suriye tarafında çatışmalar devam ediyor ve biz yakından takip ediyoruz. Zaman zaman sınırımızda Özgür Suriye Ordusu ile muhalifler, bazı köyleri ele geçiriyor. Zaman zaman DEAŞ tekrar ilerliyor. Dolayısıyla sınırımızda sıcak bölgedeyiz. Çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmalar neticesinde de zaman zaman havan mermileri, sınıra yakın yerlere düşüyor. Kazara, ama bazen bilinçli bir şekilde kent merkezine roketler atılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bunlar atıldıktan sonra buraları tespit edip yerle bir ediyorlar. Bundan sonra atılma durumu var mı, bunu bilemeyiz. Karşımızda bir devlet yok, bir otorite yok. Bir terör örgütü var. O nedenle bizim hudut birliklerimiz gerekli cevabı angajman kuralları gereği, fazlasıyla veriyorlar. Orda ciddi zayiatlar da oluşturuyorlar. Ben özellikle yaralı vatandaşlarımıza şifalar temenni ediyorum, ailelerine ve milletimize geçmiş olsun diyorum."

FOTOĞRAFLI