Komşusunu öldüren sanık kendini böyle savundu

Komşusunu öldüren sanık kendini böyle savundu
Güncelleme:

Edirne'nin Enez ilçesinde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan komşu kavgasıyla ilgili davada karar verildi.

Edirne'nin Enez ilçesinde yazlıkçı iki aile arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı kavganın tutuklu sanığı Hasan O. (66), 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 10 yıl, 'hakaret' suçundan ise 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan sanık Hasan O. ise aralarındaki husumetten dolayı Matem K.'nin kavga etmek için bahane ürettiğini ileri sürdü.

Olay, 2016 yılının Ağustos ayında Enez ilçesi sahilindeki Kırkpınar Tatil Sitesi'nde meydana geldi. Hasan O. ve eşi Cumaziye O. (66), bitişik evde oturan komşuları, aynı yaştaki Matem K. ile eşi Fatmagül K.'ye torunlarının evlerinin önünde bisikletle dolaşarak gürültü yaptığını söyledi. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma, araya giren komşular tarafından sona erdirildi. Fatmagül K., bir süre sonra Hasan ve Cumaziye O. çiftiyle konuşmak için evlerinin önüne geldi.

Konuşma sırasında yeniden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hasan O., Fatmagül K.'yi karın ve göğsünden 6 kez bıçakladı. Eşinin kanlar içerisinde yere yığıldığını gören Matem K., Hasan ve Cumaziye O.'ı darbetti.

Bu sırada Matem K. da Hasan O. tarafından çenesinden bıçaklandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan yaralılardan Fatmagül K., yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Hasan O. ile Cumaziye O. ve Matem K. hakkında dava açıldı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Hasan O. ile tutuksuz sanıklar Cumaziye O. ve Matem K. ile avukatları katıldı. Öldürülen Fatmagül K.'ın kızı ve oğlu da duruşmada yer aldı. K.'ın çocukları, Hasan O.'ın olayı tasarlayarak gerçekleştirdiğini iddia ederek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Maktul Fatmagül K.'ın eşi sanık Matem K., savunmasında, "Hasan eşimi hunharca bıçakladı. Benim de boğazımı bıçakladı. Eşi bana hakaret etti. Ben de istemeyerek Cumaziye'ye vurdum. Ondan dolayı pişmanım" dedi.

Sanık Cumaziye O. da beraatini talep ederek, "Hiçbir suçum olmadığı halde cezalandırıldım. Matem K. yüzüme vurduğu için cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

'PLANLANMIŞ BİR ŞEY YOKTU'

Tutuklu yargılanan sanık Hasan O. ise aralarındaki husumetten dolayı Matem K.'ın kavga etmek için bahane ürettiğini ileri sürdü. Olay günü Matem K. ve eşinin kendisinin evine girmeye çalıştığını, bu esnada kendisinin de meyve bıçağı ile onları savuşturmak amacıyla hamle yaptığını ifade eden O., "Planlanmış bir şey yoktu. Ben gaziyim. Başım belaya girmesin diye devletin bana verdiği silahı hibe ettim" dedi.

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti sanıklara son sözlerini sordu. Matem K., beraatini talep ederek, "Ben orada eşimi bıçakladığını gördüm. Eşimi almaya gittim. Cumaziye bana hakaret etti. Ben de vurdum" dedi. Tutuklu sanık Hasan O. da beraatini ve tahliyesini talep ederek, "Bu adam benim evimi basmasaydı, bu olaylar olmayacaktı" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, aranın ardından, sanık Hasan O.'nın, Fatmagül K.'a karşı 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis ile cezalandırılmasına, verilen cezada da herhangi bir indirim uygulanmamasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, Hasan O.'ın, Matem K.'a karşı işlediği 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Heyet ayrıca, sanık Hasan O.'ın, Fatmagül ve Matem K.'ın torunu Ç.E.'ye karşı işlediği 'hakaret' suçundan ise 4 ay 20 gün hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, Hasan O.'ın Matem K.'a karşı işlediği iddia edilen 'tehdit' suçundan ise beraatine hükmetti.

Heyet, duruşmaya katılan sanık Matem K.'ın Cumaziye O.'a karşı 'basit yaralama' suçundan 120 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Suçun haksız tahrik altında işlenmesi sonucu indirim uygulanarak sanığın 1000 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve Matem K. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Heyet, Matem K.'ın, Hasan O.'a karşı işlediği iddia edilen 'hakaret', 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarından ise beraatine hükmetti.

Tutuksuz sanık Cumaziye O.'ın 'suç delillerini yok etmek, gizleme veya değiştirme' suçundan beraatine hükmeden mahkeme heyeti, sanığın, Matem K.'a karşı işlediği 'hakaret' suçundan ise 2 bin 320 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

DHA

Etiketler komşu kavga edirne enez