Kuduz tedavisi gören Suriyeli hayatını kaybetti

Güncelleme:

Kuduz teşhisiyle Şanlıurfa'da tedavi altına alınan, ancak hastaneden kaçtıktan sonra tekrar yakalanarak tedavisine devam edilen Suriye uyruklu kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’ye getirildikten sonra Akçakale Devlet Hastanesinden kaçan H.F. (30), ekipler tarafından yakalanarak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmüştü. Burada tedavi gören şahıs hayatını kaybetti. Ceset, konulan özel bir cenaze torbasıyla defnedilmek üzere Suriye’ye gönderildi.

İddiaya göre, Suriye'nin Telabyad kentinde başıboş bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan H.F., hastaneye kaldırılmıştı. Kuduz teşhisi konulan H.F., sınır komşusu olan Akçakale Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Burada bir odaya muhafaza için konulan genç, kilitli odanın kapısını açarak, hastanede bir kişinin cep telefonunu alıp kaçmıştı. Cep telefonu gasbedilen hasta yakının ihbarı üzerine Hastane polisi, güvenlik kamerası incelemesinde cep telefonunu çalan kişinin kuduz teşhisi konulan H.F., olduğunu tespit etmişti.

 Akçakale Devlet Hastanesinden kaçan H.F.’ı bulmak için polis ve sağlık ekipleri arama çalışması başlatmıştı. Kaçan H.F. hastaneye 10 kilometre mesafedeki Dibat Mahallesi’nde boş tarlada bulunmuştu. Uzun bir sürenin ardından ikna edilen H.F., özel kıyafetli ekiplerce ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine götürülmüştü.

DHA

Etiketler kuduz Suriyeli hastane