Marmara'da batan gemide bir cansız bedene daha ulaşıldı

Marmara'da batan gemide bir cansız bedene daha ulaşıldı
Güncelleme:

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için başlatılan arama kurtarma çalışması devam ederken bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 4 kişi ise aranıyor.

Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan ve bir kişinin cansız bedenine ulaşılan “Batuhan A” adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor. Yapılan aramalarda bir gemicinin daha cesedine ulaşıldı.

Bursa’nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenen gemiyle ilgili hava, kara ve denizde yapılan çalışmalara 571 personel katılıyor. Kayıp mürettebatı arama çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandolarından da 4 dalgıç destek veriyor. SAS komandolarının gelmesiyle gemiye dalış yapan dalgıç sayısı 30’a yükseldi. Ayrıca Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir’in Bandırma ilçelerindeki limanlarda bulunan 12 balıkçı teknesi Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinesinde su üstü araması yapıyor.

AŞÇI ZEYNEP’İN CENAZESİ İLK DALIŞTA ÇIKARILMIŞTI

Gemiye ulaşmak için ilk dalış, arama çalışmalarının 3’üncü gününde yapıldı. Deniz Kuvvetleri personeli, denizin 51 metre derinliğinde tespit edilen gemiye, Karadeniz açıklarından bölgeye gelen arama-kurtarma gemisi TCG AKIN’a kurulan asansörle denize inerek daldı. Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafede gerçekleştirilen dalışta, kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç’ın cenazesine, arama çalışmalarının 3’üncü gününde ulaşıldı. Kaptan köşkünde cenazesi bulunan ve geminin dümeninde olduğu değerlendirilen Kılınç, Adana’da toprağa verildi.