Mesai isteyen ormancıya büyük şok !

Mesai isteyen ormancıya büyük şok !

Mersin'de fazla mesai isteyen ormancı iki büyük şok yaşadı.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışırken fazla mesai ücreti talep eden ve işletme ile mahkemelik olan 33 yıllık orman işçisi Ali Yılmaz, önce Gülnar ilçesine atandı, ardından da oturduğu lojmandan çıkarıldı.

Akdeniz Mahallesi Talat Göktepe Çamlığı'nda bulunan lojmanda kalan evli ve 3 çocuk babası 52 yaşındaki Ali Yılmaz'ın eşyaları tutanak düzenlenerek polis nezaretinde kurumca görevlendirilen 6 işçi tarafından dışarı çıkartıldı. Tepki gösteren işçi Ali Yılmaz gözyaşlarına boğuldu.

HAKKIMI ARAMAK SUÇ MU?

33 yıldır Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi olarak çalıştığını belirten Yılmaz, fazla mesailerinden hakkı olan ücreti olmak üzere dava açtıktan sonra başına gelmeyen kalmadığını iddia ederek şunları söyledi:

"Dava açtığımı öğrenen kurum yetkilileri bana davamdan vazgeçmemi söylediler. Vazgeçmedim. Geçen ocak ayında Gülnar'a sürdüler. Lojmandan çıkartmak istediler. Ben de okullar tatil olunca yazın çıkacağımı söyledim. Benim talebimi dinlemeyerek lojmandan çıkarttılar. İşin en acısı ise lojmanımı kendi çalıştığım çalışma arkadaşlarıma boşalttılar. Ben Gülnar'da çalışacağım. Çocuklarım burada okuyacak daha ne diyeyim. Beni bu duruma düşürdüler. Bu ülkede hakkını arayanlar suçlu ise ben suçluyum. Hakkımızı aramak suç mu?"

Ali Yılmaz'ın eşi Saniye Yılmaz (40) ise üzüntüden sorulara cevap veremedi.

4 AY GEÇTİ LOJMANI BOŞALTMADI

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise "Kamu konutları yönetmeliğine göre tayini çıkan işçi veya memurun 2 ay içerisinde lojmanı boşaltması gerekiyor. 4 ay geçmesine rağmen lojman boşaltılmadığı için tutanak ile boşaltmak zorunda kaldık. Boşalan lojmanlar tayini gelen memur arkadaşlara verilecek" demekle yetindi.

DHA