Miras uğruna depremzede kadını katlettiler

Güncelleme:

Asrın felaketi sonrasında Hatay'da bir çadırda yaşam mücadelesini sürdüren 68 yaşındaki kadının cansız bedeni bir çuvala konulmuş şekilde dere yatağında bulundu. Korkunç cinayetin altından ise "miras kavgası" çıktı.

Hatay'ın Hassa ilçesinde ailesinin 4 gün önce kayıp başvurusunda bulunduğu 68 yaşındaki N.Ş.'in cesedi, çuvalın içerisinde akarsu yatağına atılmış halde bulundu. Miras anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonucu öldürüldüğü belirlenen N.Ş.'in yeğeni N.Ü ile ile H.Ü. gözaltına alındı.

İlçedeki 15 Kasım Mahallesi'nde bir çadırda yaşayan N.Ş.'ten haber alamayan yakınları 15 Ekim günü polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Hassa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçen polis ekipleri, N.Ş.'in yeğeninin kocası H.Ü. ile yeğeni N.Ü.'yü olayla bağlantısı olma ihtimali nedeniyle gözaltına aldı. Sorguya alınan çift, N.Ş.'i öldürdüklerini itiraf etti. H.Ü., ifadesinde, yaşadıkları çadırın önünde miras tartışması yüzünden kavga ettikleri N.Ş.'i, başına briket parçasıyla vurarak öldürdüğünü, cesedini ise çuvala sarıp el arabasıyla taşıdıkları Yalak mevkisindeki akarsu yatağına attığını söyledi. Çiftin emniyetteki sorgusu devam ediyor. (DHA)

DHA