Şehit ailesi isyan etti: Seçimden sonra niye böyle oldu ?

Şehit ailesi isyan etti: Seçimden sonra niye böyle oldu ?

Dağlıca'da şehit düşen evladımızın cenazesinde şehit yakını böyle isyan etti.

Dağlıca’daki kalleş saldırıda şehit düşen Muharip Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Salihli'de son yolcuğuna onbinler tarafından uğurladı.

Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu'nun haberine göre şehit ateşinin düştüğü şehirlerden biri de Salihli’ydi. Dağlıca’daki kalleş saldırıda şehit düşen Muharip Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’yi son yolcuğuna onbinler uğurladı. Özgür  Yatakdere ailesinin tek çocuğuydu. Henüz 22 yaşındaydı…

Önceki Hakkari-Dağlıca’da PKK’lı teröristlerin kalleş saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Muharip Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin cenazesi önce evinin önüne getirildi. Ardından, saat 18:00’de Hamidiye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra onbinlerce kişi katıldı. Terörü lanetleyen halk, “Hepimiz Mehmediz, PKK’ya yeteriz”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene sloganları attı.

Anne Saniye Yatakdere ile baba Hüseyin Yatakdere’yi yakınları yalnız bırakmazken, sağlık  ekipleri de yanlarından ayrılmadı. Metanetli olmaya çalışan anne Saniye Yatakdere, dik durdu ve oğlunu asker selamı ile uğurladı. Anne Saniye Yatakdere, askeri bando eşliğinde şehit oğlunun cenazesinin yanında asker adımları ile yürüdü.

Şehidin acılı ailesi konuşacak halde değildi Kederli ailenin hislerine şehidin amcası Mevlüt  Yatakdere tercüman oldu. SÖZCÜ’ye konuşan Mevlüt Yatakdere, duygu ve düşüncelerinin sorulması üzerine, “Baştakilere sorun, bu olaylar neden bitmiyor? Seçim öncesi hiçbir şey yoktu, seçimden sonra niye böyle oldu? Oy peşinde koşanlara sorun. Bizim diyecek bir şeyimiz yok. Gidin baştakilere sorun” yanıtını verdi.