Silopi'de şok gelişme: ABD yapımı İHA bulundu

Silopi'de şok gelişme:  ABD yapımı İHA bulundu

Çatışmaların sona erdiği Silopi'de ABD yapımı insansız hava aracı ele geçirildi. İHA'nın ABD'nin PYD'ye gönderdiği yardımlar arasında olduğu düşünülüyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sırt çantasına yerleştirilmiş bir bomba  ile patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, silah ve mühimmat ele  geçirildi. Alınan bilgiye göre, Silopi'deki operasyonların ardından güvenlik  güçleri, arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Güvenlik güçleri, Silopi'de PKK'dan temizledikleri bölgelerde  yaptıkları aramada, sırt çantasına yerleştirilmiş bir bomba ile patlayıcı  yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, silah, roketatar, gaz maskesi ve  mühimmat ele geçirdi.

2377264c-c909-471d-acae-381e65093d2d.jpg

RQ-20 PUMA MODELİ İHA
Ele geçirilenler arasında, "bombalı saldırılarda kullanılabileceği"  değerlendirilen, uzaktan kumandalı bir model uçak da bulunuyor. Uçağın  parçalarının, Silopi Belediyesine ait bir poşete sarılmış olması dikkati çekti.  Hürriyet gazetesinin haberine göre ise insansız hava aracının (İHA) ABD yapımı RQ-20 Puma modeli olduğu belirtildi. haberde "Genelkurmay Başkanlığı’nın paylaştığı ABD yapımı RQ-20 Puma modeli İHA’nın ABD tarafından PYD’ye yapılan askeri yardımlar arasında bulunduğu tahmin ediliyor." ifadesine yer verildi

56a0a4a218c7734bb418e9c7.jpg

ANKARA ABD'YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz aylarda ABD’nin PYD’ye silah yardımı yapmasına sert tepki göstermişti.. Davutoğlu, “PYD-PKK ayrımının artık anlamı kalmadı. Türkiye’ye yönelik bir eyleme kalkarlarsa DAEŞ ve PKK hedeflerine yaptığımızı yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

56a0a56218c7734bb418e9f0.jpg