Sokak ortasındaki arkadaş cinayetinin nedeni pes dedirtti

Sokak ortasındaki arkadaş cinayetinin nedeni pes dedirtti
Güncelleme:

Adana'da 25 yaşındaki bir gencin iki arkadaşı tarafından sokak ortasında öldürülmesiyle sonuçlanan kan donduran cinayetin nedeni "pes" dedirtti.

Adana'da arkadaşları B.A.'ı (25), tabancayla öldüren S.A. (23) ile Ö.A. (21) yakalanıp, tutuklandı. Şüphelilerin B.A.’ı, ortak kiraladıkları otomobili kendilerinden habersiz aldığı için çıkan tartışmada öldürdükleri ortaya çıktı.

Olay, 26 Temmuz'da saat 16.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Başak Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle arkadaşları B.A., S.A., Ö.A. ve Bayram Y. (22), telefonla aradıkları arkadaşları B.A. ile buluşmak için sözleşti. Motosikletle olay yerine gelen 3 şüpheliden S.A. ile Ö.A., çıkan tartışmada tabancalarla B.A.'a ateş açtı. B.A., göğüs, bacak ve ayağından vuruldu. Şüpheliler, B.A.’ın kullandığı kiralık otomobili de alarak kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan B.A., ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan B.A., kurtarılamadı.

KİRALIK OTOMOBİLDE YAKALANDILAR

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin, Ali Hocalı Mahallesi'ne gittiğini belirleyen ekipler, bölgede araştırma yaptı. 3 şüpheli, kiralık otomobilin içinde otururken yakalandı; olayda kullandıkları tabancalar da ele geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerden S.A. ile Ö.A., sorgularında birbirlerini suçladı. S.A. ve Ö.A., öldürdükleri B.A. ile gezmek için birlikte otomobil kiraladıklarını, olay gecesi B.A.’ın kendilerinden habersiz aracı alarak Mersin'e gittiğini söyledi. İki arkadaş, bu nedenle B.A. ile buluştuklarını, çıkan tartışmada da olayın yaşandığı ifade etti.

İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.A. ile Ö.A. tutuklanırken, Bayram Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

DHA