Ümitcan U. tutuklandı

Ümitcan U. tutuklandı
Güncelleme:

Esra H.'nun ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan U.'nun polise verdiği ifade ortaya çıktı. Uygun, 25 yaşındaki Esra H.'nun şüpheli ölümüyle ilgisi olmadığını savundu. Ümitcan U., "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüyle ilgili dosyada da baş şüpheli olan Ümitcan U.'un polis ifadesi ortaya çıktı.

Ümitcan U., ilk ifadesinde Esra H. ile yakın arkadaş olduğunu söyledi.

Evinde kaldığını kabul etti

O gece Esra H.'nun evinde olduğunu doğrulayan Ümitcan U., sabah evden çıkmadan Esra H.'nun sağlıklı ve uyanık olduğunu iddia etti.

"Esra'nın ölümüyle bir ilgim yok"

3 saat sonra evdeki diğer kişilerin kendisini telefonla aradığını belirten Ümitcan U.,
"Esra'nın nefes almadığını söylediler. Ben de ambulansı ve polisi aramalarını, bildikleri ne varsa doğru şekilde anlatmalarını söyledim. Esra'nın ölümüyle bir ilgim yok" dedi.

Diğer şüphelilerin de ifadesi alındı

Sadece Ümitcan U.'un değil diğer şüpheliler Furkan G. ile Dilan C'nin de ifadesi alındı.

Furkan G. ifadesinde Esra H.'nun Ümitcan U. ile bir süredir sevgili olduklarını ileri sürdü. Dilan C. ise Esra H.'nun öldüğünü haber verdikleri Ümitcan U.'un kendilerine "Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin" dediğini iddia etti.

Esra H.'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan U.'un da aralarında bulunduğu 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Ümitcan U. tutuklandı

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından Ümitcan U., "kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, mahkemeden diğer iki şüpheli hakkında ise "suç delillerini karartma" suçundan, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

Ümitcan U., kasten öldürme suçundan tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi.