Zonguldak'ta maden ocağında patlama: 4 madenci yaralandı

Zonguldak'ta maden ocağında patlama: 4 madenci yaralandı
Güncelleme:

Zonguldak Kilimli’de özel bir maden ocağında patlama meydana geldi. İkisi ağır dört madenci yaralandı. Ağır yaralı madenciler Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde gece saatlerinde ilçede faaliyet gösteren özel bir şirkete ait olduğu belirtilen maden ocağında patlama meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada ikisi ağır 4 madenci yaralandı. Patlamanın 16.00- 24.00 vardiyasının mesai bitiminde olduğu belirtildi.

Ekipler ve çalışanlar tarafından ocaktan yaralı çıkarılan E.M., Ramazan Kamil Çelebi, İlyas Kabuk ve Ali Gezer, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşçilerin vücutlarında yanıklar oluştuğu belirtilirken, durumu ciddi olan İlyas Kabuk ve Ali Gezer Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Haberi alan madencilerin yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi.

Kazanın yaşandığı maden ocağına tedbir amaçlı AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi. Ekipler patlamanın nedeninin belirlenmesi için gün içinde ölçüm yaparak ocağa tekrar girmeyi deneyecek.

Maden işçilerinin yakınlarının yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş da hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Patlamanın işçilerin mesai çıkışında meydana geldiği öğrenildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekipleri maden ocağındaki patlamanın sebebiyle ilgili inceleme başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Patlamanın meydana geldiği maden ocağında, ocak ve şirket yetkililerinin ise ifadesine başvuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında yetkililerin sabaha karşı ifadeye çağrıldıkları öğrenilirken, soruşturma devam ediyor.

2 MADENCI TABURCU EDİLDİ

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçiden Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gören R.K. ve E.M. taburcu edildi.

Ankara’ya sevk edilen İlyas Kabuk ve Ali Gezer’in ise tedavilerinin devam ettiği, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İHA