75 yaşındaki kadın dolandırıcıları yakalattı

75 yaşındaki kadın dolandırıcıları yakalattı

İstanbul'da 72 yaşındaki emekli Leyla Yavaşlar'ı dolandıranları 75 yaşındaki başka bir kişi yakalattı.

Profesörden öğretim görevlisine, iş adamından akademisyene, emekliye.. Binlerce vatandaşı tuzağa düşüren dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı.

İstanbul'da PTT emeklisi 72 yaşındaki Leyla Yavaşlar'ı tuzağa düşürerek Beylikdüzü'ndeki dairesini sattıran ve 325 bin lira ile kaçan telefon dolandırıcılığı şebekesini 75 yaşındaki bir başka kurban adayı çökertti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Yavaşlar'ı dolandıran şebeke, İstanbul'da oturan Ş.S.'yi (75) aynı yöntemle tuzağa düşürmek istedi. Fakat S.Ş. onları tuzağa düşürdü. Telefondaki dolandırıcılara "para hazır" diyen S.Ş., diğer yandan da polisi arayıp buluşma noktasını bildirdi. Sivil polisler, dolandırıcılık şebekesinin tuzağa düşürdükleri yaşlılardan paraları teslim almak için kullandığı kurye Ç.K.'yi parayı almaya geldiği sırada suçüstü yakaladı.

Kurye Ç.K., yaklaşık 1 ay önce dolandırdıkları Leyla Yavaşlar tarafından da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde teşhis edildi. Dolandırıcılık şebekesinin kuryesi sorguya alındı. Polis, şimdi kimlikleri saptanan diğer şebeke üyelerinin peşine düştü.