Adil Öksüz ile ilgili bir şok ayrıntı daha

Adil Öksüz ile ilgili bir şok ayrıntı daha

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı firarilerinden Adil Öksüz'ün adının "çatı iddianamesi"nde olduğu ancak buna rağmen soruşturma bile açılmadığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra mahkemece serbest bırakılan ve bir daha da izine rastlanamayan Adil Öksüz ile ilgili skandal bir bilgi daha ortaya çıktı. Darbe girişiminden önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan FETÖ iddianamesinde adı “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İmamı” olarak geçen Adil Öksüz hakkında hiçbir soruşturma açılmadığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre CHP eski Milletvekili avukat Atilla Kart, Öksüz ile ilgili önemli skandallar bulunduğunu, siyasetin de bu konunun üzerine gitmesi gerektiğini söyledi. Kart, SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “İddianamede, örgütün mollalarından olduğu belirtilen Cemal Türk'ün eşinin kardeşi Adil Öksüz'ün (Vatandaşlık no.49……..4) 2015 itibarıyla örgütün Deniz Kuvvetleri sorumlusu olduğu belirtiliyor. Yani, 15 Temmuz'dan en az iki yıl önceden Öksüz'ün durumu biliniyordu. Hakkında soruşturma açılmadığı, yurtdışına çıkış yasağı konulmadığı anlaşıldı. Bu dehşet bir tablo.”

Adil Öksüz'ün durumu bilinmesine rağmen, firarına yol verildiğini iddia eden Kart “Öksüz hep himaye görmüş. Bu himaye altında serbest kalması, firar etmesi gerçekleşmiş. Bazı gerçeklerin ortaya çıkması perdelenmek isteniyor. Çünkü o kişinin yakalanması halinde bazı siyasilerin himayeleri de ortaya çıkacak” dedi. Bir dönem Fetullah Cemaati içinde etkili olan isimlerden Kemalettin Özdemir, Latif Erdoğan ve Selim Çoraklı'nın ifadesinde, Cemal Türk'ün FETÖ'nün “mollarından” olduğu, molla yapılanmasını koordine ettiği belirtildi. İddianamenin analiz bölümünde, Öksüz'ün kız kardeşi Azize Türk'ün, Cemal Türk'ün eşi olduğu da belirtildi.

Sözcü