Afet bölgesinden göç edenler 2 milyona yaklaştı

Afet bölgesinden göç edenler 2 milyona yaklaştı
Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden göç eden kayıtlı vatandaşların sayısı 2 milyona yaklaştı. Rakamın kayıtsız vatandaşlar da düşünüldüğünde ise 2 milyonu aşabileceği bildirildi.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde resmi verilere göre, 11 kentte 45 bin insan hayatını kaybetmiş, 200 binden fazla bina yıkılmış ya da ağır hasar almıştı. Depremden sonra ise bazı binaları yıkılmasına neden olan 11 binden fazla deprem meydana gelmişti.

Depremlerin ardından Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’dan tahliye çalışmaları başlatıldı.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, tahliye edilenler ile kendi imkanlarıyla gittiği illerde valilik ve kaymakamlıklara başvurarak kayıt yaptıran kişi sayısı belli oldu.

Buna göre, deprem bölgesinden 1 milyon 971 bin 589 kişi başka kente taşındı. Kayıt yaptırmayanlar dahil edildiğinde ise bu sayının 2 milyonu aşabileceği belirtiliyor.

Çadır ve konteynerler 

Deprem bölgesinde, 358 bin 37 çadırın kurulumuyla 11 ildeki 332 noktada çadır kent oluşturuldu. 10 kent ve 162 noktada ise konteyner kent kurulumu çalışmaları sürüyor.

Bölgede 8 bin 476 konteynerin kurulumu tamamlanırken, 100 binin üzerinde konteyner kurulması ise henüz planlama aşamasında bulunuyor.