AK Parti'nin iddiaları üzerine İstanbul'da büyük operasyon

Güncelleme:

Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul’da CHP’li Ekrem İmamoğlu ile AKP’li Binali Yıldırım’ın arasındaki oy farkının 14 binlere indiğini belirterek Büyükçekmece ilçesinde usulsüz seçmen kaydı yapıldığını söylemişti.

Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı.

Seçmenlerin taşındığı iddia edilen adreslerde inceleme yapan polis ekipleri, kayıtlı görülen kişilerin burada oturup oturmadıklarını kontrol ediyor. Öte yandan söz konusu incelemeye ilişkin herhangi bir operasyon düzenlenmediği ve gözaltı işlemi uygulanmadığı öğrenildi.

Basına düşen haberlerle ilgili bilgilendirme yapan İstanbul Emniyeti, “Seçimle ilgili herhangi bir operasyon söz konusu değildir. Herhangi yakalama ya da gözaltına yönelik işlem yapmadık. Bazı adreslerde oturan seçmenler kontrol ediliyor” dedi.

AK Partili Yavuz ikamet kaydı taşıma iddialarını bu açıklamayla gündeme getirmişti:

"100 adet adres değişikliği formunda kişilerin imzası olmadığı anlaşılıyor. Bu kişi 104 boş arsaya kişi kaydediyor. 36 inşaat, 35 sahte adres, 269 ikamet etmeyen, 31 beyanda bulunmayan, 129 boş daire, inşaatı bitmemiş yerlere kişi yerleştiriyor. Boş arsa, ikamet kaydediliyor. Konut olmayan anaokulunu, TIR garajını ev olarak gösteriyor. Yine konut olmayan TIR garajı da adres olarak gösterilmiş kişiler buraya da kaydedilmiş. 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece’ye getirildiğini tespit etmiş bulunmaktayız"

Erdoğan'dan İstanbul açıklaması: ''Seçimin bütünü usulsüz!''Erdoğan'dan İstanbul açıklaması: ''Seçimin bütünü usulsüz!''

YSK, AK Parti'nin İstanbul için yeniden sayım kararını reddettiYSK, AK Parti'nin İstanbul için yeniden sayım kararını reddetti

İşte İstanbul’daki 21 ilçede yeniden sayılacak 51 sandıkİşte İstanbul’daki 21 ilçede yeniden sayılacak 51 sandık

Seçiniz...