Akıncılar Üssü'ne operasyon yapıldı; Org. Akar kurtarıldı !

Akıncılar Üssü'ne operasyon yapıldı; Org. Akar kurtarıldı !

Darbeciler tarafından ele geçirilen Akıncılar Üssü'ne yapılan operasyonda Org. Hulusi Akar kurtarıldı.

Az önce gelen son dakika açıklamasıyla TSK'nın içinde yuvalanan darbeciler tarafından rehin alınan Genelkurmay Başkanı Org. Akar Akıncılar Üssü'ne düzenlenen operasyon sonrasında kurtarıldı.

Akıncılar Üssü, Ankara'nın kuzey batısında ve Kazan ilçesi yakınında yer alıyor. FETÖ'cü darbeciler bu üssü merkez olarak kullanıyordu...

Türkiye'yi sarsan darbe girişiminde FETÖ grubu ilk olarak Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı hedef aldı. Uzun saatler boyunca Orgeneral Hulusi Akar'dan bir haber alınamadı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Anadolu Ajansı Genelkurmay Başkanı Akar'ın darbeciler tarafından rehin alındığını duyurdu. Ancak ilerleyen saatlerde bu iddia da yalanlandı. Hatta gece yarısından sonra yapılan bir başka açıklamada Org. Hulisi Akar'ın kurtarıldığı bilgisi ulaştı.

Fakat Marmaris'ten İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla kafalar bir kez daha karıştı. Çünkü Erdoğan, Org Hulusi Akar'dan haberi olmadığını söyledi.

Sabah günün ilk saatlerinde endişe yaratan bir atama haberi geldi. 1. Ordu komutanını vekaleten Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı.

Bu atamayla birlikte Org. Hulusi Akar'ın hayatından duyulan endişe arttı. Ancak son olarak 08.20'e yapılan açıklamada Org. Hulusi Akar'ın sağ olduğu ve darbeciler tarafından kontrolü ele geçirilen Akıncıllar Üssü'nde düzenlenen operasyonda sağ olarak kurtarıldığı belirtildi.

Etiketler hulusi akar