Antalya Kart kullanıma geçiyor

Antalya Kart kullanıma geçiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım AŞ. tarafından işletilecek olan yeni toplu ulaşım kartı "Antalya Kart" sistemi Salı günü hayata geçiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım AŞ. tarafından işletilecek olan yeni toplu ulaşım kartı "Antalya Kart" sistemi Salı günü hayata geçiyor.

Antalya Ulaşım Hizmetleri Pet. San. ve Tic. Aş, tarafından yapılan açıklamada, "Antalya Kart" sisteminin hazır olduğunu ve 12 Ocak Salı günü sabah saat 07.00'den itibaren kullanıma açılacağını bildirdi.

'Antalya Kart" sisteminin hayata geçirileceği belirtilen açıklamada, "Sistem kullanıma açılmak üzere teknik açıdan hazır durumdadır. 12 Ocak Salı günü sabah saat 07.00'den itibaren yeni kartlar kullanımda olacaktır. Uygulamaya geçiş aşamasında dikkate aldığımız en önemli husus; elinde eski sistem kartları bulunan vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur olmamasıdır. Bu nedenle ilk öncelik eski kartlardaki bakiyelerin sıfırlanmasını sağlamak olacaktır. Gereken hassasiyet gösterilmiş ve isletmemize ait siyah plakalı kırmızı otobüslerde 31.01.2016 tarihine; tramvaylarımızda ise 15.02.2016 tarihine kadar eski sisteme ait validatörlerin açık kalması sağlanmıştır. Bu sebeple eski kart sahibi vatandaşlarımızın bu sürelerin sonuna kadar mevcut bakiyelerini kullanmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar bakiyesini bitirmemiş vatandaşlarımızın para iade taleplerini eski yüklenici A-Kent firmasına yapmaları gerekecektir. Belediyemiz ile A-Kent firmasının yargı kararları nedeniyle hiçbir hukuki bağı kalmamış olduğundan, 15.02.2016 tarihinden sonra kart bakiyelerinde varsa geri ödenmesi gereken miktar, muhatap A-Kent firması olacaktır" denildi.

122 NOKTADA DOLUM

Açıklama şöyle devam etti:

"Elinde eski sistem kartları bulunan vatandaşlarımızın bu kartları yeni Antalya Kartlar ile bedelsiz olarak değiştirilecektir. Vatandaşlarımız yeni Antalya Kart almak için hiçbir mali külfete girmeyeceklerdir. Bunu hayata geçirmek için yoğun çalışmalar yapılmış ve halende devam edilmektedir. Antalya Kart merkezleri ve başvuru ve yükleme noktaları oluşturulmuştur. Değişim işlemlerinde büyük bir talebin olacağı dikkate alınarak vatandaşlarımızın uzun kuyruklarda mağdur olmaması için gereken önlemler de alınmıştır. Bu sebeple beş ana merkez oluşturulmuştur. Yanı sıra tramvay duraklarında bulunan 16 adet gişelerimiz ve 12 Ekdağ büfesinde hizmet verilecektir. Bunlara ilaveten eskiden olduğu gibi bazı market ve büfelerde özel Antalya Kart dolum ofisi oluşturulmuştur. Tam 122 noktada hizmet verilecektir. İhtiyaç durumuna göre bu başvuru noktaları artırılmak üzere elimizden gelen gayret gösterilecektir. Eski sistem kartlarının değişimleri ise tam kart sahibi vatandaşlarımız ellerindeki eski kartı beş ana merkez ve 28 gişemizde imza karşılığı teslim ederek yeni kartlarını alabileceklerdir. Başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın yeni Antalya Kart'larına bahsedilen 122 noktadan dilediğinde dolum yaparak kullanabileceklerdir."

İndirimli seyahat hakki bulunan öğrenci, öğretmen gibi vatandaşların eskiden olduğu gibi isimli ve resimli Antalya Kart'ın basılmasının gerektiği belirtilen açıklama, "Bu hakkı olan tüm vatandaşlarımız beş merkez ofisimize müracaat ederek dolduracakları formları ve ekleyecekleri gerekli belgeleri verdikleri takdirde tahminen 72 saat içerisinde yeni kartları basılacak ve eski kartlarını iade ederek yeni Antalya Kartlarını hemen kullanmaya başlayabileceklerdir. Ayni şekilde 28 gişemize de formlarını ve evraklarını teslim edebileceklerdir. Bu başvuru için doldurulması gereken formlar tüm başvuru noktalarından temin edilebilir veyahut internet sitemizden çıktı alınarak doldurulabilir. Ücretsiz seyahat hakkı bulunan vatandaşlarımıza da aynı şekilde durumlarını belgelendiren evraklarını teslim ettikleri takdirde, isim ve resimlerini havi kartları basılarak eski kartları geri alınıp tahmini 72 saat içinde kendilerine teslim edilecektir. Eski kartı bulunmayan vatandaşlarımız da belirtilen 122 noktadan yeni kartları satın alabileceklerdir. Yeni kart satın almak isteyen vatandaşlarımız eskiden olduğu gibi tam kartları 5 TL, indirimli kartları 10 TL ücret mukabili alabilirler" denildi.

ANTALYA KART SİSTEMİNDEN VATANDAŞA KOLAYLIK

Antalya Ulaşım Hizmetleri Pet. San. ve Tic. Aş, tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti: "Yeni Antalya Kart sisteminde vatandaşlar için birçok kolaylıklar da getirilmektedir. NFC (cep telefonuyla) ödeme imkanı olacaktır. Ayrıca, Sistemde kartlarımızın yanı sıra, kullan-at biletlerimizle ve temassız tüm kredi kartlarıyla ödeme yapılabilecektir. Ancak bu ödemelerde bankacılık maliyetleri nedeniyle ücret bir miktar yüksek olacaktır. Kullan at biletlerimiz 5 TL, 8 TL ve 10 TL olmak üzere üç tip üretilecek ve bakiyesi bittikten sonra beş kez yükleme yapabilme imkanı sağlayacaktır. Her defasında en fazla 10 TL yükleme yapılabilir. Bir diğer yeniliğimiz de otomatik yükleme makineleri olacaktır. İlk aşamada şehrimizin yedi noktasında bu makineler hizmete sunulacaktır. Her türlü yükleme işlemleri bu makinelerde kolaylıkla yapılabilecektir. Ayrıca mobil telefonlara yüklenecek uygulama ile hem kart sahibinin kişisel hesabini, bakiyesini görebileceği ve hem de herhangi bir durağa otobüsün ne zaman geleceği gibi bilgileri anında görebileceği bir hizmet hayata geçirilecektir.

Kısa süre içinde durak bilgilendirme ve araç içi yolcu bilgilendirme hizmetleri de hayata geçirilecektir."

DOLUM ANA MERKEZLERİ

Altinkum Mahallesi Atatürk Bulvarı No:118/A Konyaalti(Bankalar hizasi), Dogu Garajı Sinan Mahallesi Cebesoy Cad. 1261 sokak No:1/B Muratpasa, Atatürk Caddesi Yeniköy Mahallesi No:565 Dösemealtı Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Macun Mahallesi İsmail Ogan Caddesi Aksu Is Hani No:10/1 Aksu Antalya Büyükşehir Belediyesi Asmek Binasi, Mithatpaşa Caddesi Görkem Apt. No:22 Kepez Antalya Büyükşehir Belediyesi Asmek Binası ile Tramvay hattı üzerinde bulunan Otogar ve Çallı yer altı durak gişeleri ile 14 adet durak gişeleri.