AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN YOGA EĞİTİMİ

AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN YOGA EĞİTİMİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde, Kent Konsey’inin katkılarıyla verilen ücretsiz Yoga Eğitimi büyük ilgi gördü.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde, Kent Konsey’inin katkılarıyla verilen ücretsiz Yoga Eğitimi büyük ilgi gördü.

Önceki gün, Ayvalık Belediyesi’ne ait Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan Sanat Galerisinde Yoga Eğitimcisi Hüsnü Ünver tarafından verilmeye başlayan ücretsiz derse, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Aynur Sokol, Hatice Arga, Yusuf Bilir, İbrahim Fatih Ayyürek, Cem Dede ve Sema Ünver’in yanı sıra Ayvalık Belediyesi Halkla İlişkiler Müdiresi Selen Köselecioğlu, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer ve konsey yöneticileriyle çok sayıda vatandaşların katıldığı gözlendi.

‘Doğru Nefes Doğru Yaşam’ adıyla düzenlenen yoga eğitiminde, nefes kontrolünün önemini vurgulayan Ayvalık Yoga Akademisi Eğitmeni Hüsnü Ünver, “İnsan bedeni üç ana unsurdan oluşur. Bunlardan biri maddi beden yani vücudumuz ve zihin, diğeri de ruhumuzdur. Bunların üçünün birleşimi insanı oluşturur. Beden kontrolünün yanı sıra ruh ve zihni de doğru yönetmek gerekir. İşte biz burada beden eğitimimizin yanı sıra zihin ve ruhumuzu kontrol ederek, kurslarımıza katılacaklara zinde bir bedenle hayata daha pozitif bakılabilecek eğitimi vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Jimnastik hareketlerinin sadece bedeni iyileştirdiğini savunan Ünver, “Yoga bir anlamda bedeni yöneten zihne ivme kazandırır. Yoga ile zihnin ve bedenin mükemmel uyumu yakalanır. Biz de ‘Doğru Nefes Doğru Yaşam’ parolasıyla, önce doğru nefes alınmasını öğreterek, çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

“YOGA İNSANIN İÇİNDEKİ KİN VE NEFRETİ SİLİP ATIYOR”

Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde, Kent Konseyi desteği ile sürdürülen Yoga Eğitimlerinin, Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan belediye sanat galerisinde her hafta Salı günlerine saat 12.00, Cuma günleri de saat 17.00’den itibaren verilecek derslerle ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer’de, Hüsnü Ünver’in iki yıl süresince ÇYDD Ayvalık Şubesi üyelerine ders verdiğini hatırlattı.

Özer, “Bu süre içinde aldığımız Yoga eğitimlerinde anladım ki, ben hakikaten nefes almayı bilmiyormuşum. Durmayı bilmiyormuşum. Hepsinden önemlisi kendimi tanımıyormuşum” diye konuştu.

Yoga’nın sosyal hayatta insanların birbirini sevmesini sağlayan önemli bir meditasyon olduğunu vurgulayan Özer, “Yoga insanların içinde ki kin ve nefreti adeta silip atıyor. Hayata daha pozitif bakılmasını sağlıyor. İnsan bedenini tamamlayan zihin ve ruh eğitimini veren yoganın konseyimizin girişimleriyle Ayvalık’ta daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Ayvalık Belediyesi ile değerli Yoga Eğitimcisi Hüsnü Ünver’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN YOGA EĞİTİMİ

AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN YOGA EĞİTİMİ

AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN YOGA EĞİTİMİ