Bağlayıp gast ettiler sonra yardım mesajı attılar

Bağlayıp gast ettiler sonra yardım mesajı attılar
Güncelleme:

istanbul'da bir gümrük müşavirliğine giren aralarında eski çalışanın da bulunduğu 5 kişi soygun yaptı.

İstanbul Kadıköy'de bir gümrük müşavirliğine giren aralarında eski çalışanın da bulunduğu silahlı 5 gaspçı, işyeri sahibini depoya indirdikten sonra ellerini ve ayaklarını bağlayıp soygunu gerçekleştirdi. Depoda bağlı kalan iş yeri sahibinin açlık ve susuzluktan ölme ihtimali üzerine, iş yeri sahibinin telefonundan kardeşine "İş yerine gel beni kurtar" mesajı attıktan sonra kaçan şüpheliler polis operasyonu ile yakalandı.

İstanbul Emniyeti bağlı Gasp Büro Amirliği ekiplerini harekete geçiren olay Kadıköy’de yaşandı.

İddialara göre, yüzü maskeli, kasklı ve silahlı 3 kişi 2 Şubat Günü 19.45 sıralarında Kadıköy’e bağlı 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan gümrük müşavirliğine girdi. Şüpheliler içeride bulunan 57 yaşındaki Hüseyin E.’yi tehdit ederek işyerinin deposuna götürdü. Depoda elleri ve ayakları bağlanan Hüseyin E.’nin cebinden paraların bulunduğu kasanın anahtarını alan gaspçılar tekrar yukarı çıktı. Kasada bulunan 10 bin dolar, 10 bin avro, 60 bin lira ve 50 liralık ziynet eşyasını alan gaspçılar tekrar Hüseyin E. ‘nin yanına geldiler.

GASPÇILAR YARDIM MESAJI ATTI

Bağlı kalan Hüseyin E. ‘nin depoda açlık ve susuzluktan ölme ihtimalini düşünen gaspçılar, Hüseyin E. ‘nin telefonundan kardeşine “İş yerine gel beni kurtar” mesajı attıktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Kısa bir süre sonra iş yerine gelen Hüseyin E. ‘nin kardeşi, depodaki ağabeyini kurtardıktan sonra polise haber verdi.

Olay yerine gelen Gasp Büro Amirliği ekipleri gaspçıları yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında işyerindeki ve çevredeki güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. İncelemeler sonucu şüphelilerin kiraladığı aracın plakası belirlendi. Çalışmalarını derinleştiren ekipler, şüphelilerin kimliğini belirleyerek takip başlattı. Yapılan takiplerin ardından Beyoğlu’nda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Gökhan Ö. (25), Mustafa Ö. (32), Serdar Ö. (24), Sercan Ö. (35) Enis A. (35) isimli 5 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, bir tabanca, bir pompalı tüfek, 9 bin 800 dola, 4 bin 600 avro 5 bin 600 lira ve 36 adet çeyrek altın ele geçirildi.

GASPÇI ESKİ ÇALIŞAN ÇIKTI

Gözaltına alınan şüpheliler emniyette sorguya alındı. Yapılan sorgulamalarda şüphelilerden Sercan Ö.’nün gasp ettikleri işyerinin eski çalışanı olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 gaspçı adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Sercan Ö., Enis A., Mustafa Ö. tutuklanırken, Gökhan Ö. ve Serdar Ö. ise serbest bırakıldı.