Bakan Koca, 'koronavirüs' soru önergesine sessiz kalmış!

Bakan Koca, 'koronavirüs' soru önergesine sessiz kalmış!
Güncelleme:

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker'in 21 Ocak 2020'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu koronavirüs soru önergesinin yanıtsız kaldığı ortaya çıktı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker'in soru önergesinin yanıtsız kaldığını yazdı. 

Öztürk'ün yazısı şu şekilde:

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplandırması istemiyle 21 Ocak'ta TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Çin'de ortaya çıkan ve tanımlanamayan virüsten kaynaklanan salgının dünyada endişeye yol açtığını belirtti.

Bakan'a, “Ülkemizde virüs salgını görülmesi durumuna yönelik olarak hava, kara ve deniz ulaşım noktalarında Bakanlığın ne gibi önleyici tedbir aldığını, virüs salgınının yaşandığı bölgelerden ülkemize gelen yolculara yönelik herhangi bir virüs testi uygulanıp uygulanmadığını” sordu.

Bakan Koca, bu önergeye cevap verme gereği bile duymadı. Ama Göker, bu önergesiyle tarihe not düşmüş, Bakanlığın vurdumduymazlığını da ortaya koymuş oldu. Virüs ülkemizde yayılmadan önlemleri almayanlar şimdi daha zor bir mücadeleyle karşı karşıya.