Bakan Selçuk müjdeyi verdi: İş garantili liseler geliyor !

Bakan Selçuk müjdeyi verdi: İş garantili liseler geliyor !
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu ile mesleki ve teknik eğitimde dönüşüm için düğmeye bastıklarını belirtip, meslek liseliye burs ve askerlik kolaylığı getirileceğini, teknoparkı olan üniversiteye lise açılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve başladığı 9 Temmuz’dan sonra “2023 Eğitim Vizyonu”nun icra aşaması ile ilgili konuştu.

Milliyet’ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre Selçuk, eğitim sistemindeki değişim ve dönüşümü anlattı. 2023 Eğitim Vizyonu ile mesleki ve teknik eğitimde dönüşüm için düğmeye basıldı. Bakanlık, bu kapsamda sektörle yaptığı işbirliği sayesinde meslek lisesi öğrencilerine burs, istihdam garantisi ve askerlik süreci öncesinde diğer lise öğrencilerine göre daha uzun süre tecil hakkı sağlanması için görüşmeler yapıyor. Mesleki ve teknik eğitime yönelik algıyı değiştirmek isteyen Bakanlık, farklı işbirliği modelleriyle bu dönüşümü sağlamayı hedefliyor. Teknoparkı olan bir üniversitenin içerisinde lise açmak için çalışma başlatan MEB, bu okulda akademisyenlerin de derslere girmesini sağlayacak. Öğrenciler, üniversiteye girmeden akademisyenlerden ders alacak, stajlarını da üniversitenin teknoparkında yapacak. Turizm liselerinde ise 11 pilot lisenin öğrencileri eğitimi sektörden almaları için sahaya sürülüyor. Öğrenciler, sektörün talep ettiği 20 saatlik yabancı dil dersini okulda ve otelde, gastronomiyi ise mutfakta ustalarından öğrenecek.

Milliyet