BAŞBAKAN ERDOĞANIN VAN MİTİNGİ

BAŞBAKAN ERDOĞANIN VAN MİTİNGİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde geniş güvenlik önlemleri ile korunurken, alan çevresi ve içeri girenler dikkatli bir şekilde arandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde geniş güvenlik önlemleri ile korunurken, alan çevresi ve içeri girenler dikkatli bir şekilde arandı.

Başbakan Erdoğan, Van mitingi öncesi partinin seçim şarkısı olan 'Bir daha' hem Türkçe hem de Kürtçe çalındı. İki ayrı bölümden oluşturulan miting alanın ön bölümüne kadınlar alınırken güvenlik şeridi ile ayrılan diğer bölüme ise erkekler yerleştirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında kuş uçurtulmazken keskin nişancılar binaların üstünde konuşlandı. Basın mensupları ilk kez bir mitingde güvenlik şeridinin ön tarafına götürülerek fotoğraf ve görüntü almalarına izin verildi. Basın

mensupları görüntü ve fotoğraf aldıktan sonra kendilerine tahsis edilen kamyonun üzerine çıkarak mitingi takip ettiler. Başbakan'ın Van mitingini yaklaşık 110 basın mensubunun takip ettiği belirtildi.

Emniyet güçleri miting için alana gelenlerin üzerini tek tek aradı. Miting alanına parti ve Türk bayrağı haricinde afiş, pankart ve dövizin bulunmaması dikkat çekti. Çok az sayıda ilçe teşkilatları tarafından hazırlanan afişler çevre binalara asıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın konuşması sırasında fenalaşan partililere sağlık ekipleri anında müdahale etti. Baygınlık geçirenler, hemen miting alanın yanında kurulan çadıra alınarak ilk müdahaleleri yapıldı.

Başbakan Erdoğan miting alanına gelmeden platforma çıkan özel kıyafetli polis ekipleri, dedektör ile bomba aradılar. Alanda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, konuşmasını sık sık atılan 'Tayyip baba' sloganlarından dolayı kesmek zorunda kaldı. Başbakan Erdoğan, mitingin sonunda mitinge katılanlara binlerce gül dağıttı. AK Parti Van İl Başkanlığı'nın ise mitinge gelenlere yaklaşık 35 bin adet Türk bayrağı ve parti flaması dağıttığı ifade edildi.