Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti

Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu vefat etti.

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vefatı üzerine Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkanvekili ve  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın taziye mesajı:

Ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanı ve uluslararası ilişkiler disiplinin önde gelen isimlerinden, Prof. Dr. Beril Dededoğlu hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. 

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, AB Bakanı, Yükseköğretim Kurulu Üyesi, Rektör gibi görevlerde bulunmakla birlikte verdiği eserler ve yetiştirdiği talebelerle anılacak önemli bir akademisyendi. 

2018’in sonundan itibaren T.C. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda birlikte çalıştığımız Beril hocanın çalışkanlığına, nezaketine ve güzel ahlakına şahidiz. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu son nefesine dek ülkemize hizmet etme çabalarıyla hatırlanacaktır.

Beril Dedeoğlu hocamıza Allahtan rahmet, ailesine sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Kıymetli insan, değerli hocam Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun vefatından çok ama çok derin bir üzüntü duydum. Çalışkan ve üretken bir akademisyen, berrak bir zihin, samimi bir dosttu. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.' açıklamasında bulundu.