Beyoğlu'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

Beyoğlu'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

KAHİRE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İstanbul Beyoğlu'nda dün düzenlenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı...

KAHİRE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İstanbul Beyoğlu'nda dün düzenlenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı terör saldırısını kınadı.

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı şiddetle kınanarak, Ankara ve İstanbul'daki bu terör olaylarının tekrar etmesinden üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin, halkın refahı, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için attığı önemli adımları sekteye uğratmaya çalışan suç unsurları tarafından yapılan ve Türk halkının güvenlik ve istikrarını tehdit eden bu gibi olaylardan üzüntü duyulduğu vurgulandı.

İİT'nin terörün her çeşidine karşı olduğu ifade edilen açıklamada, terörü yok etmek için uluslararası çabaların birleştirilmesi gerektiği kaydedildi.

İstanbul'daki Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün bir canlı bomba tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında saldırganın dışında 4 kişi ölmüş, 24'ü yabancı uyruklu 39 kişi yaralanmıştı.