Bolu'da korkutan gerginlik ! Olaylar 8 saatte dindi..

Bolu'da korkutan gerginlik ! Olaylar 8 saatte dindi..

Bolu’da bir okul inşaatında çalışan işçilerin Türk Bayrağı'na hakaret etmeleriyle başlayan olaylar 8 saatlik gerginliğin ardından sona erdi..

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi’nde okul inşaatında çalışan işçilerin Türk Bayrağı'na hakaret etmeleriyle başlayan gerginlik gece saat 03:20’de düzenlen operasyonla son buldu. İnşaattın önünde toplanan bin kişinin protestoları arasında inşaatta rehin kalan 8 işçi zırhlı polis aracına konularak kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Taşkesti’de bir marketin önünde okul inşaatında çalışan işçiler ile vatandaşlar arasında Türk Bayrağı tartışması yaşandı.

2-145.jpeg

İddiaya göre, bir işçinin Türk Bayrağı!na bakması sonrasında bir bölge halkının, “Neden bakıyorsun o bayrağa saygı duyacaksın” diyerek tepki göstermesi üzerine, işçinin “Sizler bizim bayrağımıza saygı duymuyorsunuz, biz de sizinkine duymuyoruz” diyerek karşılık vermesi sonrasında gerginlik büyüdü. Taşkesti halkı yaşanan bu duruma tepki göstermek için inşaata giderek işçilerin dışarıya çıkmasını istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri işçileri inşaatın çatı katına çıkarttı.