Bosna Hersek'te "Srebrenitsa" Yürüyüşü

Bosna Hersek'te "Srebrenitsa" Yürüyüşü

Srebrenitsalı kurban yakınları Tuzla kentinde protesto yürüyüşü düzenledi- Her ayın 11'inci günü düzenlenen yürüyüşe Türkiye'den de vatandaşlar destek verdi

TUZLA (AA) - Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla'da, 1995 yılında Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybeden kurbanların yakınlarınca protesto yürüyüşü düzenlendi.

Srebrenitsa Kadınları Derneği tarafından her ayın 11'inci günü düzenlenen yürüyüşe, kurban yakınlarının yanı sıra Türkiye'den vatandaşlar da destek verdi. Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden kurbanların fotoğraflarını taşıyan kurban yakınları, Tuzla caddelerinde yürüdü.

Soykırımın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen hala bulunamayan kurbanlara dikkati çeken katılımcılar, soykırımı yapan ve planlayanların mümkün olan en adil cezayı almaları talebinde bulundu.

Dernek Başkanı Hajra Catic, her ayın 11'inci gününde adalet için toplandıklarını belirterek, "Acımıza ortak, mücadelemize destek olmak için bugün İstanbul'dan ve Bosna Hersek'in diğer şehirlerinden de insanlar bizimle beraber yürüyor." diye konuştu.

Yürüyüşe katılan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı temsilcisi Nail Uslu da tüm Türkiye'nin Bosnalı kurban yakınlarının acılarını paylaştığını ifade ederek, bugünkü yürüyüş ve benzeri etkinliklerin, geçmişte yaşananların unutulmaması adına bir uyarı olduğunu kaydetti.

Bosna'daki savaşta,1995 yılının 11 Temmuz'unda Srebrenitsa'yı işgal eden Sırp güçler, genç-ihtiyar 8 binden fazla Boşnak erkeğini katletmiş, ardından bölgedeki toplu mezarlara gömmüştü.