Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi
Güncelleme:

Avrupa’nın en turistik ülkelerinden biri olan Hollanda, büyüleyici doğal güzellikleri ve masalları aratmayan tarihi yapıları ile yıl boyunca dünyanın dört bir yanından ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

“Özgürlükler Ülkesi” olarak nitelendirilen Hollanda, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine birbirinden çekici olanaklar sunmaktadır. Yel değirmenleri, caddeleri süsleyen bisikletleri ve laleleri ile ünlü Hollanda, Avrupa gezilerinde huzur ve dinginlik arayanların ilk adreslerinden biri olmaktadır.

1.  Amsterdam

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 1

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmaktadır. Dört bir tarafında su kanallarının bulunduğu Amsterdam, romantik bir şehir olmasının yanı sıra otantik dokusuyla ünlüdür ve Hollanda gezilecek yerler listesinin ilk sırasında yer almaktadır. Amsterdam’a gidince yapılması gereken ilk aktivitelerden biri su kanalları üzerinde düzenlenen gezilere katılmak olacaktır. Sonrasında şehrin tarihini keşfetmek isteyenler için en uygun nokta Dam Meydanı olacaktır. Gün boyunca kalabalık olan meydanın çevresinde çok sayıda kafe, pub ve restoran bulunmaktadır. Amsterdam Kraliyet Sarayı, Madame Tussauds Müzesi, The New Church gibi yapılar da şehrin öne çıkan destinasyonları arasında sıralanmaktadır.

2.  Rotterdam

 Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 2

Ülkenin güneybatısında konumlanan Rotterdam¸ Hollanda’nın en büyük şehirlerinden biridir. Küp Evleri ile ünlü Rotterdam’da gezilecek yerler arasında Witte Huis, Erasmus Köprüsü, Stadhuis ve Euromast Kulesi yer almaktadır. Tarihi yapıların yanı sıra modern binaların da çoğunlukta olduğu Rotterdam, liman şehri olmasını avantaja çeviren kentlerdendir. Şehirdeki gezilecek yerler genellikle birbirine yakın konumdadır. Bundan ötürü Hollanda’ya gelen turistlerin gezi rehberinde ilk sıralarda yer almaktadır.

3.  Arnhem

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 3

Hollanda'nın doğusunda yer alan Arnhem’in geçmişi 1233 yılına uzanmaktadır. II. Dünya Savaşı’na tanıklık eden kentlerden biri olan Arnhem’de keşfedilmesi gereken birçok yapı bulunmaktadır. La Grote Kerk ve Jans Meydanı, Arnhem’de gezilecek yerler arasında öne çıkan destinasyonlardır. Şehrin açık hava müzesi olma özelliğine sahip destinasyonu Netherlands Open Air Museum, yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir.

4.  Delft

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 4

Ülkenin güneyinde yer alan Delft, Amsterdam’da olduğu gibi su kanallarıyla ünlü bir yerleşim yeridir. Eski dönemlerden günümüze ulaşan tarihi yapıların, modern binalar içerisinde harmanlandığı Delft, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine birçok seçenek sunmaktadır. Bunlar arasında Nieuwe Kerk, Prinsenhof Müzesi, Old Church ve Oostpoort bulunmaktadır.

5.  Eindhoven

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 5

Hollanda gezilerinde es geçilmemesi gereken yerlerden biri de Eindhoven’dır. Başkentten kısa bir tren yolculuğu ile ulaşılabilen şehir, yeşilin her tonuna sahip bahçeleri, parkları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Kültür ve sanat kapsamında da gezilecek birçok alternatife sahip olan şehirde Van Abbemuseum, Philips Stadyumu, DAF Museum ve St. Catherine's Church öne çıkmaktadır.

6.  Utrecht

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 6

Hollanda’nın en eski kentlerinden biri olan Utrecht¸geçmişte Roma İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Ziyaretçilerine adeta Orta Çağ’a ait bir kentte geziyormuş hissi sunan şehir, gotik mimarisine sahip yapılarıyla ünlüdür. Şehrin birçok farklı bölgesinde yapılan arkeolojik kazılardan çıkarılan eserleri Dom Under adlı müzede görebilmek mümkündür. Ülkenin farklı şehirlerinde olduğu gibi Utrecht’te de çok sayıda su kanalı bulunmaktadır. Centraal Müzesi ve Domkerk, şehirde gezilmesi gereken destinasyonlar arasında yer almaktadır.

7.  Maastricht

Bu Yazı Hollanda’da Geçirmek İsteyenlere 7 Maddede Gezilecek Yerler Listesi - Resim : 7

Hollanda ile Belçika sınırı arasında konumlanan Maastricht¸ ülkenin kültür ve sanat alanında en zengin kentlerinden biridir. İlk yerleşimlerin Galyalılar tarafından yapıldığı şehir, zaman içerisinde Roma İmparatorluğu’na geçmiştir. Ortalama 180 bin nüfusuyla bilinen Maastricht’te gezilecek yerler arasında Aziz Servatius Hazineleri, Bonnefanten Müzesi, Our Lady Bazilikası ve Aziz Peter Dağı bulunmaktadır. Şehrin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin uğrak noktası ise Caestert Yaylası’dır.

 

Etiketler Hollanda