''Büyü için kesiyorlar'' iddiaları bir şehri karıştırdı

''Büyü için kesiyorlar'' iddiaları bir şehri karıştırdı
Güncelleme:

Gaziantep'te sosyal medyada hızla yayılan "büyü bozacağını söyleyen bir sözde hoca, müşterilerinden kedi bacağı istiyor" iddiaları üzerine harekete geçildi.

Gaziantep'in Karakamış ilçesinde yaşandığı öne sürülen iddialar tüyler ürpertti. İlçede bulunan bir sözde hocanın, büyü bozmak için müşterilerinden kedi bacağı istediği belirtildi. İddialar sonrası şikayetler artarken kentte 10'dan fazla sakat kedinin bulunduğu öne sürüldü.

Sosyal medyaya da yansıyan olay hızla büyürken "cinci hoca" iddiaları sonrası inceleme başlatıldı. Kentte 10'dan fazla kedinin bacağı kesik olduğunu öne sürülürken belediye ekiplerince 2 kedinin bulunduğu ve onların da engelli olduğu açıklandı.

 VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Yaşananlar sonrası bölge halkı tedirgin olurken Gaziantep Valisi Davut Gül'den açıklama geldi. İddiaların gerçek olmadığını ifade eden Gül, şunları söyledi:

Bir aydır suyu akmayan köylüler perişan oldu! Muhtar telefonları açmıyor... "Anneme 'çeşmede yıkanın' dedi"
Karkamış ilçemizle ilgili sosyal medyada dolaşan paylaşımlar gerçek değildir. İlçede tespit edilen iki engelli kedi vardır. (Birisi doğuştan, öteki kaza geçirmiş) Paylaşılan fotoğraflar gerçek değildir. Büyü için kedilerin ayaklarının kesildiği şehir efsanesidir.

 

 

Etiketler kedi büyü büyücü