CHP kararını değiştirdi, Meclis'teki törene katılacaklar

CHP kararını değiştirdi, Meclis'teki törene katılacaklar
Güncelleme:

Meclis'teki 15 Temmuz törenine katılmayacağını açıklayan CHP kararını değiştirdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Meclis'te yapılacak törenlerde olacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı basın açıklamasında parti olarak 15 Temmuz törenlerine katılacaklarını belirterek, "Demokrasiyi savunan, ortadan kaldırmayacak, yok etmeyecek ifade edecek her türlü Meclis etkinliğinde yer alacağız. Bu çerçevedeki Meclis törenlerinin dışında olmamız mümkün değil. Bu nedenle 15 Temmuz anmaları çerçevesinde cumartesi günü gündüz Genel kurulda hazır bulunağız. Bugünkü Meclis’e yürüyeceğiz. Resmi tören içerisinde yer alacağız. Sabaha karşı yapılacak liderlerin konuşmasında da sayın genel başkanımız konuşma yapacak. Yani bu programa katılacağız" dedi.

 DÜN İTİBARIYLA DAVETİYE GELDİ 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı basın açıklamasında parti olarak 15 Temmuz törenlerine katılacaklarını belirterek, "Dün itibariyle davetiye geldi Meclis Başkanlığının davetiyesi. Meclisin kuruluş iradesinin yeniden yaşandığı bir geceydi o gece. Demokrasiyi savunan, ortadan kaldırmayacak, yok etmeyecek ifade edecek her türlü Meclis etkinliğinde yer alacağız.

Bu çerçevedeki Meclis törenlerinin dışında olmamız mümkün değil. Bu nedenle 15 Temmuz anmaları çerçevesinde cumartesi günü gündüz Genel kurulda hazır bulunağız. Sayın genel başkanımız orada bir konuşma yapacak. Daha sonra gece 00.13’te 16 Temmuz sabaha karşı birinci Meclis’te başlayan 00.13’teki yürüyüşte sayın genel Başkanımız ile bütün milletvekillerimiz ile hazır olacağız. Oradan bugünkü Meclis’e yürüyeceğiz. Resmi tören içerisinde yer alacağız. Sabaha karşı yapılacak liderlerin konuşmasında da sayın genel başkanımız konuşma yapacak. Yani bu programa katılacağız" diye konuştu.

AĞABABA "KATILMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bu gece Meclis'te yapılacak 15 Temmuz anma törenine katılmayacaklarını açıklamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "AKP Genel başkanı himayesindeki törene, genel başkanımız katılmayacak. Darbenin önlenmesinde büyük rol üstlenen bir partinin genel başkanı, 15 Temmuz gecesi yapılacak törene davet edilmiyor; ama AKP var. Çeyrek ortağı parti var " ifadelerini kullanmıştı.

HDP KATILMAYACAK

Diğer yandan HDP de Gece Meclis'te yapılacak olan etkinliklere katılmayacağını açıkladı. HDP sözcüsü Osman Baydemir "Gece Meclis'teki etkinliğe katılmayacağız, Genel Kurul'da olacağız" dedi.

CHP: "Davet edilmedik"

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde 15 Temmuz Cumartesi gününe ilişkin yayımlanan programda, TBMM bahçesinde gece yapılacak törende sırasıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşacakları bilgisi paylaşıldı. Programda Kılıçdaroğlu’nun adının geçmemesine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP parti örgütlerinin bütün Türkiye’de gerekli etkinliklerde yerini alacağını, ancak gece yapılacak programla ilgili olarak CHP’nin bilgisinin olmadığını kaydetti.

Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, CHP ve HDP’nin TBMM’deki özel oturuma davet edilmediği yönündeki eleştirilere cevap vermişti. Yıldırım, “Bize bir davet gelmedi. Meclis'te o gün yaşananlar yaşandığında kimse davet etmedi. Biz kendiliğimizden milletvekillerimiz, bakanlarımız kalktı gittiler. Meclis’e sahip çıktılar. Aynı saatte, aynı yerde herkes tekrar toplansın diye ilan ediyoruz. Burada alınganlık göstermeye lüzum yok. Sene-i devriyesinde TBMM’de aynı saatte tekrar milletvekiliyle, vatandaşıyla, kadınıyla erkeğiyle toplanması, o meydanda 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması gerekir. O yüzden ana muhalefet partisinin alınganlık göstermesine lüzum yok. Biz de yazılı davet almadık. Bu Meclis Başkanlığımızın yaptığı bir organizasyondur. İstiklal mücadelesi için davete ihtiyaç yok. Bu mücadele yediden yetmişe hepimizin en temel görevidir” diye konuştu.

 

Seçiniz...