Cimnastikte Kota Mücadelesi

Cimnastikte Kota Mücadelesi

- 2016 Rio Olimpiyatları için artistik cimnastik kota müsabakaları, hafta sonu Rio'da yapılacak - Takım olarak kota alma şansı kalmayan Türkiye, Ferhat Arıcan ve Tutya Yılmaz ile bireysel kota almak için mücadele verecek - Milli cimnastikçi Ferhat: "Son i

ANKARA (AA) - Artistik cimnastikte, 2016 Rio Olimpiyatları için kota müsabakaları 16-17 Nisan'da Brezilya'da yapılacak.

Rio'da gerçekleştirilecek müsabakalarda, bireysel sıralamada ilk 24'e giren sporcular, ağustos ayında yapılacak olimpiyatlara katılım hakkı elde edecek.

Takım olarak kota alma şansı kalmayan Türkiye, Ferhat Arıcan ve Tutya Yılmaz ile bireysel kota için mücadele verecek. Demet Mutlu ve Ahmet Önder'in de yer aldığı milli takım kadrosunda Tutya ve Ferhat müsabakalara katılacak.

Milli cimnastikçi Ferhat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kota müsabakalarına katılma hakkı kazandığı Dünya Şampiyonası'ndaki gibi bir performans sergilediği takdirde, başaracağına inandığını belirterek, "Son istatistiklere göre Dünya Şampiyonası'ndan daha iyi bir performanstayım. Türk Milli Takımı'nda olimpiyatlara giden ilk erkek cimnastikçi olmama çok az kaldı. Türk cimnastiği olarak artık olimpiyatlara gitmeyi değil madalya almayı hedeflemeliyiz. Bunun için de planlı bir çalışma yapmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

"Olimpiyatlarda yarışan ilk erkek cimnastikçi olmak, tarihe geçmek ve bu gururu ülkeme yaşatmak beni çok mutlu eder." diyen Ferhat, "Olimpiyata ilk giden erkek sporcu olmakla beraber olimpiyatta ilk madalyayı kazanmak, neden olmasın? Bunun için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Spora başladığımdan beri her zaman hayalini kurduğum olimpiyatlar, artık hayallerimden çıkıp hedeflerime dönüştü. Bunun gerçek olabilmesi için de çok az bir zaman kaldı." diye konuştu.

Tutya ise uluslararası alanda yaşının tuttuğu tüm organizasyonlara katılmaya hak kazandığını dile getirdi. Katıldığı her yarışmada finale kalarak Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini vurgulayan Tutya, şunları söyledi:

"Benim aldığım spor eğitimi, cimnastiğin ne kadar önem verilerek yapılması gerektiğini, küçücük bir detayın bile önemli olduğunu, atlanırsa çok büyük problemler yaşanabileceğini bana öğretti. Bu yüzden 365 gün kampta yaşıyor gibi cimnastik yapıyorum. Aynı şekilde bu yarışmaya da önem vererek hazırlandım. Orada bir çok arkadaşım var ve birbirimizi destekleyerek yarışmayı tamamlayacağız. Bu sporun kardeşlik olduğunu bir kez daha yaşayacağız."

Kota aldığı takdirde, olimpiyatlara kadar önünde 3 Dünya Challenge Kupası'nın yanı sıra Avrupa Şampiyonası olduğunu belirten Tutya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yarışmalar olimpiyatın provaları olacak. Her gün eksiklerimi tamamlayarak, yaptığım hatalardan ders çıkararak ve her zamanki gibi çok çalışarak Rio’ya hazırlanacağım. Olimpiyat kavramını anladığım günden beri, her üst düzey sporcunun olduğu gibi benim de hayalim olimpiyata katılmak oldu. Umarım sağlıklı ve problemsiz bir süreç geçirir ve Rio'da yarışırım."