Çka Destekleri...

Çka Destekleri...

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Veysel Parlak, yaklaşık üç yıldan bu yana hizmet veren kuruluşun, kredi ve desteklerden yararlanma koşullarının daha da iyileştirildiğini belirterek, “2011 mali destek miktarı 27 milyon TL’ye yükseltildi. Bun

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Veysel Parlak, yaklaşık üç yıldan bu yana hizmet veren kuruluşun, kredi ve desteklerden yararlanma koşullarının daha da iyileştirildiğini belirterek, “2011 mali destek miktarı 27 milyon TL’ye yükseltildi. Bunun yanında, firma ve kuruluşlarımızın destek ve hibe programlarından en etkili şekilde yararlanabilmesine dönük olarak çeşitli iyileştirmeler sağlandı. Herkesin bu desteklerden yararlanması için çaba harcaması gerekiyor” dedi.

Adana Ticaret Odası, üyelerini Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hibe ve destek programlarından nasıl yararlanabilecekleri yönünde bilgilendirdi. ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve yoğun katılıma sahne olan toplantıda söz alan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, ekonomik anlamda sınırların birer birer ortadan kalkarak hızla globalleşen dünyada, uluslararası ticaretin artırılabilmesi ve işletmelerimizin uluslararası rekabette avantajlı bir pozisyon alabilmeleri için etkin bir destek mekanizmasının gerekliliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. ATO Başkanı Ali Gizer, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın kurulmasından bu yana geçen kısa sürede sosyal ve iktisadi program destekleriyle, bölgemizdeki kurumlar, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve birçok işletmeye önemli hibe destekleri sağlandığına işaret ederek, “Türkiye ekonomisinde tarihten beri en önemli merkezlerden biri olan Adana’nın, proje ve destek mantığının en doğal sonucu olarak -iyinin desteklenmesi- prensibi kapsamında ilimizin öncelikle ve özellikle desteklenmesi akılcı olacaktır. Adana Türkiye ekonomisine kazandırdığı onlarca büyük iktisadi işletme ve şirketler grubunun yanında, sağladığı büyük katma değerle de desteklenmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Bu bağlamda Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından sunulan destek hizmetlerinin çeşit ve miktar bakımından artırılması gerekmekle birlikte, işletmelerimize ve kurumlarımıza da, daha fazla sayıda, daha nitelikli projeler üreterek bu sürece destek verme görevi düşmektedir” dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak da konuşmasında, Adana ve Mersin için 2011-2012 yıllarında kullanılmak üzere ayrılan mali destek miktarının 27 milyon TL olduğunu söyledi.

Toplam hibenin en büyük payı olan 17 milyon TL’nin işletmelerin kullanımına tahsis edildiğini ifade eden Parlak konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu yıl desteklenen hedef sektörler; tarım ve gıda imalatı, ayakkabı imalatı, makine ve metal eşya imalatı ve Ülkemizde üretimi olmayan imalat sanayi ürünlerinin üretimi olarak belirlendi. İşletmelere sağlanan destek miktarı önceki programlarda işletme başına yüzde 40 ve 400.000 TL iken yeni programda oran ve miktar yüzde 50 ve 500.000 TL'ye yükseltildi. Projelerini kendi imkanlarıyla yapabilecek olan işletmelerin kapsam dışına alınması taleplerini karşılamak amacıyla destekten yararlanabilecek işletmeler için bilanço büyüklüğünün 25 milyon TL'den küçük olma kuralı 15 milyon TL'den küçük olma olarak revize edildi. Böylece desteklerin büyük işletmeler yerine desteğe daha çok ihtiyaç duyan küçük ve orta büyüklükte işletmelere yaygınlaştırılması sağlanması hedeflenmiştir. Sosyal kalkınma kapsamında sunulan ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kullanımına da 10 milyon TL hibe tahsis edildi ve sunulan projelere sağlanan destek oranı ise yüzde 85'ten yüzde 90'a çıkartıldı. Sonuç olarak Çukurova Kalkınma Ajansı olarak Adana ve Mersin’deki işletmelerimizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik her türlü kolaylığı sunmak için olağanüstü çaba gösteriyoruz. Bu hibe programlarından yararlanılmasının tek koşulu, yapılacak işin çok iyi şekilde projelendirilmesidir. Ajansımıza gelen projeler, destek miktarına göre üstten alta doğru sıralanarak desteklenmektedir. Dileyen herkes bizlere ulaşarak, proje hazırlama eğitimlerimize katılabilir.”

ÇKA DESTEKLERİ...

ÇKA DESTEKLERİ...

ÇKA DESTEKLERİ...

ÇKA DESTEKLERİ...