Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne: Hakkımı haram ediyorum

Güncelleme:

Cübbeli Ahmet ismiyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün hedefine yine İsmailağa Cemaati vardı. Cübbeli, tarikatın İslam'a ve müslümanlara zarar verdiğini söyleyerek hakkını helal etmediğini söyledi.

İsmailağa Tarikatı'nda sular durulmuyor. İsmailağa Tarikatı'nın 'aforoz' ettiğini duyurduğu ve halk arasında 'Cübbeli Ahmet Hoca' adıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü yayınladığı son videosunda İsmailağa Tarikatı'na tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet, videosunda İsmailağa Tarikatı'nın üst kademesini kastederek hakkını helal etmediğini açıkladı. Cübbeli, şunları söyledi:

"İslam’a, Müslümanlara çok büyük zarar verdiler. İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum. Benim bu kadar emeklerimi hakkımı haram ediyorum. Fikri Hoca ile o kadar hukukum var... O kadar haklarım var sabaha kadar sayabilecek kadar...

Efendi'nin rabıtasını bozdukları için, bu ümmetin çoluğunu çocuğunu kız erkek medresede sokağa bıraktıkları için hakkımı haram ediyorum.

Ama yine de diyorum Allah onlara tövbe nasip eylesin. Bir an evvel yaptıkları yanlıştan dönmelerini nasip etsin Rabbim"

RABITA NEDİR?

Râbıta, bir tasavvuf terimi. Tasavvufta belirli tarikatlarda bulunan bir uygulamaya verilen isimdir. Etimolojik açıdan râbıta sözcüğü rabt kökünden türemiştir ve “birleştirmek” ve “bağlamak” anlamlarına gelmektedir. Tasavvufta ise müridin, konsantre olup şeyhini aklında canlandırarak şeyhinden yardım istemesi, şeyhinin yardımı ile Allah'tan feyz alması anlamına gelir.