Deniz Baykal 72 saatlik kritik süreci atlattı

Güncelleme:

CHP'li Deniz Baykal'ın tomogrofi sonuçlarından iyi haber geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı. Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenilirken, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in saat 12.45'te doktorlarla değerlendirme toplantısı yaparak tomografi sonuçlarını değerlendireceği ve ardından Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağı ifade edildi.

"KÖTÜYE GİDİŞ YOK"

Prof. Dr. İbiş, son 24 saattir kanama ve ödemle ilgili bulgularda herhangi bir ilerlemenin olmadığını belirterek, "Tam tersine bir gerileme olduğunu paylaşmak istiyorum. Elbette ciddiyetini yine koruyor. Ancak kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulguları Deniz Bey’in iyi. Hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularında iyiye doğru bir dönüş var. Düne göre kıyaslayacak olursak daha iyi durumda. Tomografi bulguları dünküne göre daha iyi durumda. Bunlarda bizim umudumuzu yükselten bizi sevindiren bulgular. Kötüye gidiş yok tam aksine bizi umutlandıracak olumlu iyi bulguları elde ediyoruz" diye konuştu.

"Nörolojik muayene için zaman zaman uyandırılıyor"
Uyutulma işleminin devam ettiğini kaydeden İbiş, "Beynin kendini koruyabilmesi için uyutulma işlemi çok önemli. Yine devam edilecek. Cihazlı solunum desteği devam ediyor. Beynin korunma tedavi uygulaması devam ediyor. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu süreç içerisinde Deniz Baykal Bey’in oğlu Ataç Baykal da karar süreçlerinin hepsinin içerisinde" ifadelerini kullandı.

Baykal’ın nörolojik muayene için zaman zaman uyandırıldığını söyleyen İbiş, "Nörolojik muayeneleri görebilmek için uyandırılıyor. Nörolojik bulguları ancak uyandırılma yapıldığı zaman görebilirsiniz. Nörolojik bulgularında olumlu gelişmeler var" açıklamasında bulundu.
Kafatasının bir bölümünün alındığına yönelik haberlere ilişkin İbiş, "Basıncın azaltılması için kafatasından belli bir bölüm açılıyor" dedi.

Erkan İbiş, uyutulma işleminin bulguların iyileşme düzeyine gelinceye kadar devam edeceğini bildirdi.

Bilgi kirliliklerine ve spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen İbiş, bütün gelişmelerin kendileri tarafından paylaşıldığını ifade etti.

Deniz Baykal 72 saatlik kritik süreci atlattı - Resim : 1

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

Deniz Baykal 72 saatlik kritik süreci atlattı - Resim : 2

DHA