Deniz Feneri'nde karar duruşması

Deniz Feneri'nde karar duruşması

Almanya’nın “Yüzyılın yolsuzluğu” olarak nitelendirdiği Deniz Feneri davasının Türkiye ayağında bugün mahkemeden karar çıkacak.

Almanya’nın “Yüzyılın yolsuzluğu” olarak nitelendirdiği ve sanıklardan önce soruşturmayı yürüten savcıların yargılandığı Deniz Feneri davasının Türkiye ayağında bugün mahkemeden karar çıkacak. Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre 51 Milyon Euro’luk bağış parasının şüphelilerin şirketlerine aktarıldığı iddialarına karşın, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

SAVCILAR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Milyonlarca Euro’luk bağış paralarının usulsüz kullanıldığı iddiasına ilişkin Deniz Feneri yolsuzluğu soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, aralarında Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile RTÜK eski Başkanı Zahid Akman’ın da bulunduğu şüphelileri gözaltına almıştı. Akman ve Karaman “Örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanınca, savcılar görevden alınmış, şüphelilerin şikayeti üzerine HSYK üç savcı hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı devralan savcılar Harun Kodalak, Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş ise şüpheliler hakkında örgüt ve dolandırıcılık suçundan takipsizlik kararı verip, “Özel belgede sahtecilik” ve “Güveni kötüye kullanma” suçundan dava açmıştı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Açılan dava daha sonra suç yerinin İstanbul olduğu gerekçesiyle İstanbul’a gönderildi. Davaya bakan mahkemede, esas hakkında mütalaa veren savcı, Akman ve Karaman dahil 20 sanık hakkında beraat kararı verilmesini istedi.