Dha Çukurova Bölge Haberleri (Hatay, Niğde, Osmaniye-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Hatay, Niğde, Osmaniye-1)

Kadın çiftçiye 50 bin TLBALIKESİR'de yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye finalinde Akdeniz Bölgesini temsil ederek Türk...

Kadın çiftçiye 50 bin TL

BALIKESİR'de yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye finalinde Akdeniz Bölgesini temsil ederek Türkiye 3'üncüsü olan Hasret Lök, "Köyümdeki Kadınlara Örnek Olmak İstiyorum" adıyla girdiği Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi için 50 bin TL hibe almaya hak kazandı.

Hatice Lök'ün aldığı hibe ile kuracağı işletmenin temeli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam'ın katılımıyla atıldı. Yaklaşık 25 bin TL maliyeti olan işletmenin 15 bin TL'si yarışma sonrası hak edilen hibeden, 10 bin TL'si ise Valilik Özel İdare Birimi'nden karşılandı. Hak edilen hibenin kalan 35 bin TL'si ile 10 baş Holstein ırkı gebe düve alınacak.

Temmuz ayında projelendirme ve yer tespiti ile başlayan işletmenin inşaatı tamamlandığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin de desteği ile köyde süt sığırcılığı yapan diğer çiftçilere yönelik örnek uygulamalar gerçekleştirilecek.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE (EŞ)(19.12.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

İhtisas OSB'de yatırım zamanı: 2015

OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, çalışmaların planlandığı doğrultuda ilerlemesi durumunda, 2015 yılında üreticilerin İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinden yatırım yapabileceğini söyledi.

Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi odak grup toplantısı Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı. Her iki İhtisas Bölgesinin kurulacağı alanların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Oduncu, alternatif yerlerin belirlendiğini vurguladı.

Toplantıda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veteriner Hekim Fikret Seyhan, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş ise Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen yer alternatifleri konusunda sunum yaptı. Sunumların ardından alternatif yerler, artı ve eksileri ile değerlendirildi. Tüm katılımcıların görüşlerinin alındığı toplantıda, alternatif yerler konusunda teknik çalışma yapılması kararı alındı.

Toplantı sonunda konuşan Vali Oduncu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu alternatifler üzerinde yoğunlaşacağız. 2014 yılı içerisinde hem Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hem de Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konularında ciddi bir mesafe kat etmiş olacağımızı tahmin ediyorum. Hızlı bir şekilde çalışmak suretiyle her iki bölgenin yapımını tamamlamaya gayret edeceğiz. Çalışmalar planlandığı doğrultuda ilerlerse, 2015 yılında üreticilerimiz İhtisas Organize Sanayi Bölgelerimizden yer almak suretiyle yatırım yapabilecekler."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE (EŞ)(19.12.2013

///////////////

HAMEK'te yeni kurslar başlıyor

ANTAKYA Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi'nde bulunan Hatay Meslek Eğitimi Kursu (HATMEK) bünyesinde yeni kurslar açılacak.

Merkezde devam eden İngilizce, bilgisayar, takı tasarımı, moda, el sanatları ve dokumacılık kurslarına ek olarak kara kalem resim, taş mozaik ve grafik-tasarım kursları için hazırlık yapılıyor. Ücretsi olacak kurslara, her yaş grubundan vatandaşlar başvurabilecek.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşları kurslara katılmaya davet etti.

HATAY,(DHA)

ME(EŞ)(19.12.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Donmaktan kurtuldular

OSMANİYE'de son günlerde etkili olan soğuk hava nedeni ile donma tehlikesi yaşayan 5 yavru köpek ve anneleri, bir hayvanseverin ihbarıyla son anda kurtarıldı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İskenderun Temsilcisi olan ve OSB'deki bir fabrikada çalışan hayvansever Özge Özdemir, anne ve yavrularını görünce Osmaniye Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Orman ve Su işleri bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Şubesi'nden de araç desteği alındı. Her iki kurumdan gelen ekipler, anne ile yavruyu Osmaniye Sahipsiz Hayvan Rehabilite Merkezi'ne götürdü. Merkezde görevli Veteriner Hekim Ali Laçinbala, hayvansever Özge Özdemir'e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Anne ve yavru köpekler, bu duyarlı davranış sayesinde hem donmaktan kurtuldu, hem de soğuk günlerde sıcak bir ortamda ve tok uyuyacaklar" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE (EŞ)(19.12.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Kan bağışı TIR'ı OKÜ'de

TÜRK Kızılayı Adana Kan Bağış Merkezi, "Hedef 25 Projesi" kapsamında, Osmaniye Korkut Ata (OKÜ) Üniversitesi'nde kan bağışı toladı. Karacaoğlan Yerleşkesi'ne konuşlanan TIR'e öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Adana Kan Bağış Merkezi Doktoru Turgut Karacan, "Yaklaşık 9 ay önce de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne gelmiştik. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi ile 262 ünite kan topladık. Bu gerçekten önemli bir rakam. OKÜ Sinerji Kulübü'nün katkılarıyla bu sayının bu iki günlük sürede daha da artacağı inancındayım. İki gün içerisinde inşallah 300 ünite kan toplarız" dedi. Karacan, kan bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını istedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE (EŞ)(19.12.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Ulukışlalı gençler, İspanya yolcusu

NİĞDE'ye bağlı Ulukışla ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, İspanya'ya gidecek. Liseliler, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Gazaltı Kaynakçılığı Yöntem ve Tekniklerinin Uygulanması" projesi kapsamında İspanya'ya davet edildi. Okulun 17 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan ekibi, 4-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında İspanya'nın Cordoba şehrinde eğitim ve kültürel faaliyetlere katılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Islak, "Projemiz Gazaltı kaynakçılığında Avrupa'nın sayılı ülkelerinden İspanya'da gerçekleşecek. İki hafta sürecek projede hedefe ulaşmayı bekliyoruz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Müdür Yardımcımız Sami Topçu ve öğretmenimiz Semra Boz'a ayrıca teşekkür ederim. Projeden yararlanan öğrenciler hem eğitim olanaklarını karşılaştırma, hem de Avrupa'nın kültürel yapısı yakından görme fırsatı bulacaklar" dedi.

Malik GÖDELİNER/Ulukışla, (DHA)

MG(EŞ)(19.12.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

'Madde bağımlılığına hayır'

HATAY İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile lise birinci sınıf öğrencilerine, madde bağımlılığı konulu konferans verildi. "Çevreniz, okullarda kendiniz, güvenliğiniz, insanlık için madde bağımlılığına hayır" konulu konferansa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube müdürlüğü ekipleri konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, öğrencileri slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirildi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA),

(FD)(19.12.2013 FOTOĞRAFLI)