Dikkat ciddi ''Ar-Ge'' var !

Dikkat ciddi ''Ar-Ge'' var !

YNKLabs uzaktan şapkadan tavşan çıkarmış gibi dursa da bu işte bir sihir yok sadece kendine güven, tecrübe ve analitik çalışması var.

YNKLabs TV takibi, sosyal iz düşümleri, potansiyel müşterilerin tespiti-görüşleri ve toplumsal reaksiyonların duygusal olarak ölçümlemesine olanak sağlayan teknolojiyi kullanıma sunuyor. Bu yetenekleri 12 kişilik Ar-Ge takımıyla gerçekleştiren YNKLabs tercih edilen tüm kategorilerde verilere gerçek zamanlı olarak ve süratle ulaşıyor.  

Sosyal TV çalışmalarında artık hem ses hem de görüntü var Sosyal Tv konusunda Türkiye’deki ilk çalışmalara imza atan YNKLabs takımı. Sosyal medya ile televizyon arasındaki kolerasyonu çözmek için birçok alternatif teknolojileri biraraya getirip yeni bir teknoloji yayınladı.

Sahip oldukları bu bütünleşme sayesinde; Televizyon kanallarında ki tüm yayın akışını kaydediyor ve videolar üzerinde kişiler, logolar, karakterler, program isimleri, reklamlar, jingle\'lar vb. birçok önemli bilgiyi sayısal olarak işleyerek alternatif içeriklere dönüştürebiliyor

Ses ve Videodan Kişilik Analizlerine

YNKLabs bu sihri şapkasından nasıl çıkarıyor? Örneğin; StarTV\'de Survivor programı ekrandayken, eşzamanlı olarak Twitter üzerinde hem Star TV, hem program sunucuları hem de yarışmacılarla ilgili Tweet\'ler toplanıyor. Program devam ettiği sürece, reklam giriş çıkışları, reklam verenlere verilmek üzere ayrıca istatistik olarak saklanıyor. Reklamlara ait, Tweet izdüşümleri de inceleniyor. Bu çalışma tüm TV kanalları üzerinde eşzamanlı olarak yapıldığında, alternatif bir reyting sistemine de ortaya çıkmış oluyor.

Sistem; Twitter üzerinde metinleri işlemek için \"Merhaba\" ile \"mrb\" arasında ki farkı anlamak, Naive Bayes Classifier\'lar ile \"Bu yılın şampiyonu\" dendiğinde \"Fenerbahçe\" olduğunu anlamak ve işlemek için birçok yüksek teknoloji dilbilimsel algoritmalar kullanıyor. Derinlemesine makine öğrenme sistemleri bize toplanan veriler ışığında, Tweet atan kişilerle ilgili de sosyo psikolojik veriler (Ennegram) edinmemizi sağlıyor.

Klişeleşmiş haberciliğe karşı binlerce muhabir var

YNKLabs’ın geliştirdiği  LigWallPro ürünü, spor karşılaşmalarında anında tepkileri toplayarak resim ve videoların arşivlenmesi ile genel ve hızlı bir şekilde atmosferi ve tepkileri ölçüyor ve klişe haber mantığından çıkılarak atmosfer koklayabilen ve anında yayınlama şansını sunan bir ortam oluşturuyor. Toplumsal olay ve benzeri durumlarda karşılaştırmalı tepkileri derleyip toplayarak gündemi takip etmeyi mümkün kılarak, bir durum karşısında eş zamanlı sınıflandırma olanağı sağlıyor.

Sosyal medya kullanıcılarının kişisel durumlarını arşivler; cinsiyet, yaş, dil, lokasyon, eğitim, iş, alışveriş alışkanlıkları, tatil alışkanlıkları, siyasi tutumları, toplumsal tepkileri, hobileri, ekonomik durumları ve tutumları ve buna benzer tüm beşeri veriler ve demografik yapı sınıflandırılabiliyor ve bu sınıflandırma kategorize edilerek bir demografik tepki tablosu ortaya çıkarılıyor. Bölgesel ve ülke bazında oluşturulacak veri tabanlarında anında değişimlerle güncellenecek şekilde saklayıp, işlenebiliyor.

Tüm sektörler için geçerli sınıflandırmalar yapabilen YNKLabs; turizm, perakende, bankacılık, ulaştırma, medya, eğitim ve öğretim gibi niş çalışmalarda bölgesel, yöresel, ulusal çalışabiliyor, ve küresel sınıflandırmalara da gidebiliyor.