Dil için yurtdışına gidemeyenlere alternatif çözüm

Dil için yurtdışına gidemeyenlere alternatif çözüm

İngilizce konuşma sorununu, yabancı öğrencileri Türkiye’de konuk etme yöntemiyle çözdüklerini açıkladı.

Uluslar arası öğrenci birlikleri ve ulusal ajans işbirliği ile her ay dünyanın çeşitli yerlerinden öğrencileri Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle buluşturduklarını belirten N.Ü. Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, İngilizce konuşma sorununu, yabancı öğrencileri Türkiye’de konuk etme yöntemiyle çözdüklerini açıkladı.

Yabancı öğrencilerle Türk öğrencilerin her ay düzenli olarak İngilizce pratik yapma imkânının olduğunu belirten Uysal, özellikle konuşmaya dayalı İngilizce öğrenimi sayesinde öğrencilerinin dil sorununu aştıklarını söyledi.

Dil için yurtdışına gitmenin maddi imkânları zorladığının altını çizen Uysal, yabancı öğrencilerin Türk öğrencilerle birlikte vakit geçirmesine dikkat çekti:

“Her ay 100’e varan sayıda yabancı öğrenciyi Nişantaşı Üniversitesi’nde konuk ediyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen öğrenciler ile Türk öğrenciler uygun bir zeminde bir araya geliyorlar, arkadaş oluyorlar, birlikte ders alıyorlar. Bu sayede İngilizce konuşma sorunu gözlerinde büyümeden çözülmüş oluyor. Öğrencilerin dil için yurt dışına gitmelerinin maliyetleri ise oldukça yüksek. Bunu karşılayabilen öğrenci sayısı az. O nedenle yabancı öğrencileri Türkiye’de konuk etme sistemini daha isabetli bir çözüm olarak görüyoruz”

Hedeflerinin dünya için insan kaynağı yetiştirmek olduğunu belirten Uysal şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi yalnızca Türkiye değil global ölçekte çalışabilmelerine odaklıyoruz. Bu doğrultuda çoğunluğu uluslararası şirketler olmak üzere 250 partner şirket ile işbirliği içerisindeyiz. Öğrencilerimizin global şirketlerde başarılı olmaları ancak iyi bir İngilizce ile mümkün olabilir. Dile hem yazmada hem de konuşmada hâkim olmalılar. O nedenle ne kadar çok konuşma pratiği yaparlarsa o kadar faydalı olacaktır.

Uysal, İngilizce hazırlık sınıflarında mesleki İngilizce eğitiminin de üzerinde durduklarını belirterek iş dünyasına hazırlama anlamında mesleki İngilizce’nin önemli bir yer tuttuğunu sözlerine ekledi.