Diyarbakır’da PKK mezarlığı kurmuşlar !

Diyarbakır’da PKK mezarlığı kurmuşlar !

Diyarbakır'ın göbeğindeki PKK mezarlığında örgütün paçavrası dalgalanmaya devam ediyor.

Diyarbakır’ın ortasındaki PKK mezarlığında örgüt bayrakları dalgalanıyor. Şehrin göbeğinde mezarlık oluşturan terör örgütü, askeri ve polisi şehit eden PKK’lıların kod isimlerini ve nerede öldüklerini ayrıntılı bir şekilde ilan etti.

 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre daha önce köylerde rastlanan PKK mezarlıkları şehirlere yayıldı. Diyarbakır’da Havaalanı yolunda kurulan PKK mezarlığında, teröristler için mezar taşları yaptırıldı, örgüt amblemleri ve paçavraları bayrak diye asıldı.

1-20150921165951.jpg

Mezarlıktaki görüntülere göre, Hamza Derik kod adlı Hacı Yüce isimli terörist, Dağlıca’da askerle çatışmaya girmiş ve ölü ele geçirilmiş. Andok kod adlı Sacit Bayram ise Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 1 polisi şehit ettikten, 1 polis memur ile 2 vatandaşı yaraladıktan sonra polisle girdikleri çatışmada öldürülen iki PKK’lıdan biri…Şemseddin Kod isimli Esat Güler ise 13 Eylül 2003 yılında Hakkari’de 29 askerin şehit olduğu 33 askerin yaralandığı çatışmada ölü geçirilmişti.

2-20150921165951.jpg

Konuyla ilgili konuşan Güneydoğu Gazisi Koray Gürbüz şunları söyledi:

‘’Bu görüntüler Türk milletinin kalbine saplanan bir hançerdir. Bağımsızlık uğruna verdiğimiz şehitleri gazileri hiçe saymaktır.  Ana ve babalar, bu görüntülerle içleri daha çok parçalanıyor. Geçmişte verilen mücadeleler, dökülen kanlar, yok olan hayatlar hiçe sayılıyor. Bunlar analar ağlamasın diye ülkeyi parçaladılar. Terörle müzakere yapıyoruz diye adı konmamış özerklik ilan ettiler. Bu şehitliklerin kurulmasına izin verenlerde hiç mi vicdan yok ? Miting yapmakla terörle mücadele edilmez. Bu miting timsah göz yaşlarına benziyor. Dağlıca saldırısından sonra 2012’de ‘Mayınlara son, teröre hayır’ mitingi düzenlemek istedik. İzin aldık. 87 STK ile işbirliği yaptık ama mitinge 24 saat kale valilik iptal etti. Şimdi ne değişti? Bunlar tamamen oy almaya dönük hareketler.‘’