Diyarbakır'da uzman onbaşıya hain pusu !

Diyarbakır'da uzman onbaşıya hain pusu !
Güncelleme:

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'nde evinden çıkan uzman onbaşı silahlı saldırıda ağır yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde evinden çıkan bir uzman  onbaşı uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Merkez Yenişehir İlçesi Yaradanakul Caddesi'nde bulunan Filiz Apartmanı'ndaki evinden çıkan ve evinin önündeki aracının bagajına malzeme koyan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı B.D., saat 09.00 sıralarında, kimliği belirsiz bir kişinin arkasından düzenlediği silahlı saldırıya uğradı. Sırtıyla başına aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Uzman Onbaşı B.D., ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

Hastanede ameliyata alınan B.D.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Jandarma Uzman Onbaşı B.D.'nin anne ve babasıyla yaşadığı ve Diyarbakır Dicle İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

SALDIRGANIN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıdan sonra ara sokaklara kaçan saldırganın yakalanması için polis, operasyon başlattı. Mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis, bir saldırganın izini sürüyor.

VALİLİK'TEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği'nden Uzman Onbaşı Bilal Dicle'nin silahlı saldırıyla uğraması ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Onbaşı Bilal Dicle'nin bugün saat 07.00 sıralarında mesaiye gitmek üzere evinden çıktığı sırada Yenişehir İlçesi, Şehitlik Mahallesi, Yaradanakul Caddesi, Tekel Kooperatifi, Filiz Apartmanı önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandığı belirtildi. Yaralı uzman onbaşının Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavisine başlandığı belirtilen açıklamada, söz konusu olayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda başlatılan adli soruşturmaya devam edildiği de belirtildi.

DHA