Düzce'de İBB'nin yardım önerisine ret !

Düzce'de İBB'nin yardım önerisine ret !
Güncelleme:

Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden destek yapılması önerisinin valilik ve kaymakamlık tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

CHP, Düzce’deki sel felaketinin ardından bölgeye giderek yaptığı incelemeyi raporlaştırdı. Raporda, Kızılay ve AFAD tarafından yapılan desteklerin yetersiz olduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ekipman ve insan gücü desteği yapılması önerisini valilik ve kaymakamlığın ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle reddettiğine işaret edildi.

- Aramaya geç başlandı: Esmahanım köyüne ulaşımda yolun sel nedeniyle çökmesi ve bazı bölgelerin de tamamen yıkılması nedeniyle ilk gün sağlanamadı. Köyde içme ve kullanma için su İBB tarafından tankerlerle sağlanıyor.
- İBB yardımı istenmedi: Esmahanım’daki felaket karşısında hem Kızılay hem de AFAD yetersiz kaldı. İBB tarafından ekipman ve insan gücü desteği yapılabileceği, bunun için valilik ya da kaymakamlık tarafından bir talep yazısı gönderilmesi yönündeki öneri “ihtiyaç olmadığı” gerekçesiyle reddedildi.
- Fahiş fiyattan su satılıyor: Gıda ve su ihtiyaçları yeterince karşılanmadığı için özellikle Akçakoca merkezinde fahiş fiyattan su ve gıda ürünlerinin satıldığı kaydedildi.
- Sorumsuzluk örneği: Coğrafyaya uygun olmayan projelere izin verilmesi, plan hatalarına göz yumulması, imara açılmayacak yerlerin imara açılması ya da kaçak yapılaşmış olsa bile su ve elektrik bağlayarak kaçak yapıya izin verilmesinin sorumsuzluk örneği olduğu kaydedildi.
- Afet bölgesi ilan edilmeli: İhtiyaçların karşılanabilmesi için bölgenin bir an önce “afet bölgesi” ilan edilmesi gerekiyor. Acil tespit ve tahliye çalışması yürütülmeli, taşınır ve taşınmaz malları zarar gören, hayvanları yaşamını yitiren yurttaşların zararları kamu tarafından tazmin edilmeli.

Erdoğan’a çağrı
Öte yandan Düzce’ye giden heyet içinde yer alan CHP’li Gülizar Biçer Karaca, konuyla ilgili dün yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesi çağrısı yaptı.

Etiketler düzce sel felaketi