Elinde 50 bin canın kanı olan bebek katili terörist başı Öcalan'a umut hakkı mı geliyor ?
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlMHP lideri Bahçeli'nin geçen sene eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısında gündeme getirdiği umut hakkı için iktidarın bir çalışmasının olmadığı açıklandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen yıl Ekim ayında eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı bebek katili Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısıyla başlayan yeni çözüm sürecinde atılacak yasal adımlar için çalışmalar devam ederken 1 yıldır Öcalan'a Bahçeli'nin "gerekirse umut hakkı tartışılmalı" çıkışı Öcalan serbest mi kalacak tartışmalarını beraberinde getirmişti.
Hatırlanacağı gibi Bahçeli 22 Ekim 2024 tarihinde partisinin TBMM grup toplantısnda "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" ifadelerini kullanmışt.
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre silah bırakan PKK’lılar için halihazırda düzenleme olduğu hatırlatıldı. Haberde şunlar aktarıldı:
“Bu çerçeve yasada, genel af, Öcalan’a af veya başka bir infaz düzenlemesi olmayacak. Sadece silah bırakan ve feshedilen bir terör örgütünün üyelerinin durumu tarif edilecek.
Yeni düzenlemede suça bulaşmamış olanlar için de düzenleme olacak. Yasanın çıkması ile birlikte suça bulaşmamışsa, rahatlıkla Türkiye’ye toplumsal hayata karışabilecekler.”
Öte yandan AK Pati kaynaklarının Umut Hakkı’nı tartışmaya bile açmayacağı öğrenildi:
“Örgütün silahı bıraktığı devlet tarafından teyit edilmedikçe adım atılmayacak. Toplumu ve şehit ve gazileri rencide etmeyecek düzenlemeler olacak. Umut hakkı gibi talepler ise tartışmaya açılmayacak.”
Türkiye Gazetesi
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol
Bahçeli'nin Öcalan için istediği Umut Hakkı nedir ?Politika
Bahçeli dün açıklamıştı; meğer 23 gün önce teklif Meclis'e gelmişPolitika
Erdoğan'a soruldu: ''Abdullah Öcalan'a Umut Hakkı verilecek mi ?''Politika