Enes’in Okuma Aşkına Şehitkamil Desteği

Enes’in Okuma Aşkına Şehitkamil Desteği

Doğuştan kas erimesi hastalığına yakalanan ve içindeki okuma aşkıyla okula gidip gelme sıkıntısı yaşayan 5. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Enes...

Doğuştan kas erimesi hastalığına yakalanan ve içindeki okuma aşkıyla okula gidip gelme sıkıntısı yaşayan 5. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Enes Özgün'ün engelleri, Şehitkamil Belediyesi sayesinde çözüldü. Enes, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun kendisine hediye ettiği tekerlekli sandalye ile okuluna rahatlıkla gidip gelecek.

ENES, ENGELİN KALKMASIYLA OKULA RAHATLIKLA GİDECEK

Doğuştan kas erimesi hastası olan ve bu nedenle okul hayatından birçok kez uzak kalan 13 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Enes Özgün, öğretmenlerinin desteğiyle okul bahçesinde verilen eğitimlerle okuma-yazmayı öğrendi. Okuma aşkı ile her gün okula gitmek isteyen fakat ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle bu amacından mahrum kalan Enes'e destek Şehitkamil Belediyesi'nden geldi. Suboğazı Mahalle Muhtarı Mehmet Okur, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile irtibata geçerek, Enes için tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Enes'in okuma arzusunun önündeki engelleri kaldırmak adına bir adet tekerlekli sandalye hediye gönderdi. Enes Özgün'ün okuduğu Suboğazı Ortaokulu'na giden Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası ekipleri, yanlarında götürdükleri tekerlekli sandalyeyi Enes'e teslim etti. Tekerlekli sandalyesine kavuşan Enes ilk mutluluğunu öğretmenleri ve okul arkadaşlarıyla paylaştı. Enes, önündeki engelin kalkmasıyla birlikte artık okuluna rahatlıkla gidip gelecek.

ENGELLER ÖNEMLİ DEĞİLDİR, ÖNEMLİ OLAN ENGELİ AŞMAKTIR

Enes'in eğitim alması adına her zaman yanında olduklarını belirten Suboğazı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Necmettin İlhan, "Okulumuz öğrencisi Enes Özgün doğuştan geçirmiş olduğu kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemediğinden okula gidip gelmekte zorluk çekiyordu. Öğretmenlerimiz evine giderek, Enes'e eğitim veriyordu. Evde almış olduğu eğitimden ziyade okulda arkadaşlarının arasında alacağı eğitim de bizim için önemliydi. Çünkü arkadaş ortamında alacağı eğitim ile daha çok sosyalleşecek, daha çok iyi bir eğitim alacak. Bundan dolayı bazen bizler kendi imkanlarımızla Enes'i evden alıp, okula getiriyorduk, bazen de ailesi okula getiriyordu ve okulumuzun bahçesinde özel olarak eğitim veriyorduk. Tabi Enes, bu konuda çok sıkıntılar yaşıyordu. Enes şimdi, kendisine hediye edilen tekerlekli sandalyesi ile rahatlıkla okula gidip gelebilecek. Engeller önemli değildir, önemli olan engeli aşmaktır. Bu konuda engelli yavrumuza desteklerini sunan ve önündeki engelleri kaldıran Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na okulumuz ve öğrencimiz Enes adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

ARKADAŞLARIYLA İÇ İÇE OLACAK

Enes Özgün'ün sınıf öğretmeni Emine Porsuk, "Enes, okuma arzusu bulunan, çalışkan ve derslerinde başarılı olan bir öğrencimiz. Enes, genelde evde eğitim alıyordu. Kimi zaman babası okula getiriyordu kimi zaman ise hocalarımız gidip evden alıp getiriyordu. Şimdi tekerlekli sandalyenin olması Enes için daha iyi olacak. Kolay bir şekilde okula gelip gidecek, arkadaşlarıyla iç içe olacak. Bizler de öğretmenleri olarak elimizden gelen her türlü desteği sunacağız" diye konuştu.

ENES, ARTIK OKULA GİDİP GELMEKTE HİÇBİR SIKINTI YAŞAMAYACAK

Suboğazı Mahalle Muhtarı Mehmet Okur, "Enes yavrumuz, evde eğitim alıyordu. Okula gelmek istiyordu fakat gelemiyordu. Bazen ailesinin yardımlarıyla okula geliyordu, bazen de sağ olsun hocalarımız kendi araçlarıyla evden alıp okula götürüyorlardı. Okul ortamına katılması için Enes'in tekerlekli sandalyeye ihtiyacı vardı. Ailesinin de madde durumu yerinde olmadığı için tekerlekli sandalye almakta güçlük çekiyorlardı. Mahalle muhtarı olarak ailemizin ve yavrumuz Enes'in bu sıkıntısını ortadan kaldırmak adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na istekte bulunduk. Sağ olsun Başkanımız hiçbir tereddüt göstermeden tekerlekli sandalye gönderdi. Enes, artık okula gidip gelmekte hiçbir sıkıntı yaşamayacak. Eğitimini artık okulda arkadaşlarının arasında alacak. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na yapmış olduğu bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.