Erdoğan'ın Rusya'ya yolculuğunda çarpıcı önlemler

Erdoğan'ın Rusya'ya yolculuğunda çarpıcı önlemler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti her açıdan önlemliydi. Ama siyasi açıdan önemli olduğu kadar Erdoğan'ın uçakla yapacağı bu yolculuk FETÖ tehdidi bakımında da ayrı bir dikkat gerektiriyordu.

Hatırlanacağı üzere 14 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'ye bağlı cuntacılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağını havada vurmak için girişimlerde bulunmuştu. 

Hala kayıp FETÖ'ye bağlı general ve askerlerin olması tehdidin henüz tam olarak geçmediğini gösteriyor. Ellerinde ne tür silahlar olduğu tam olarak bilinmiyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir ortamda Rusya'ya hareket etti. 

PEKİ NE TÜR TEDBİRLER ALINDI ?

Cumurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak için nasıl bir tedbir alınacağı merak konusuydu. Erdoğan'ın bu ziyaretinde uçakta bulunan Hürriyet yazarı Fikret Bila bu sorunun cevabını verdi. 

Bila uçakta bulunan herkesin uygulanacak tedbiri merak ettiğini belirtti.

 "Seyahat boyunca uçaktaki sohbetlerin ağırlıklı konusu 15 Temmuz darbe girişimi ve güvenlik konusuydu. Gazetecilerin merak ettiği, Cumhurbaşkanı’nın uçağı için özel güvenlik önlemi alınıp alınmamasıydı. Örneğin TR-TUR uçağına hava sahamız içinde Türk F-16’ların eşlik edip etmeyeceği veya Rus hava sahasında güvenliği sağlamak üzere Rus MIG’lerinin karşılayıp karşılayamayacağıydı."  

Bu soru kısa sürede cevabını bulmuş:

"Bu sorulara yanıt bulmak üzere meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde F-16’ların uğurlaması ve MIG’lerin karşılamasının söz konusu olmadığını öğrendik."

FETÖ tehdidine karşı br önlem alınmış: 

Tek önlemin, zaman zaman yapıldığı gibi, uçuşun her zamanki rotayla değil, hareketli bir rotayla gerçekleştirilmesi olduğu belirtildi. Bu sohbetler sırasında uçaktaki güvenlik yetkililerinin ortak üzüntüsü, Türk hava sahasının endişe içinde geçilmesi, Rus hava sahasının ise daha güvenli görünmesiydi.Bu durum Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin Türkiye’ye verdiği zararlardan biri olarak kaydedildi.

 

 

Hürriyet