Erdoğan'ın ''üniversite arkadaşının'' katıldığı canlı yayında ilginç anlar

Güncelleme:

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürerken, Erdoğan'ın üniversite arkadaşlarının katıldığı canlı yayında dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite hayatı ve diploması sık sık gündem oluyor. Son olarak Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi’nde “hocalığını yaptığını” öne süren eski CHP'li vekil Aydın Ayaydın bu kez “Okula devam zorunluluğu yoktu. Tayyip Bey zaten gece dönemi öğrencisiydi. Okula sınavdan sınava gelirdi. O dönem sağ sol çatışması vardı. Ben sadece bunları söyledim. Ben hiçbir zaman Erdoğan’ın diplomasını gördüm demedim.” açıklamasını yapmıştı.

İsrail'de yaşayan Rafael Sadi, Halk TV’de Şirin Payzın‘ın sunduğu ‘Sözüm Var’ programına konuk oldu. Sadi, İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirirken Erdoğan’la ilgili “Hamas’a kardeşim diyor arkadaş, benim sınıf arkadaşım…” dedi.

Program yorumcularından Emin Çapa'nın araya girerek “Rafael Bey, kim sınıf arkadaşınız, orayı ben kaçırdım” sorusuna Sadi “Recep Bey… Hani diploması var mı yok mu tartışılan... Üniversitede 4 sene beraber okuduk aynı sırada” cevabını verdi. 

Payzın’ın “Peki nasıl bildirdiniz, o günkü Erdoğan ile bugünkü Erdoğan arasında ne fark görüyorsunuz” sorusu üzerine ise Rafael Sadi, “O zaman çok sessiz sakin, efendi bir çocuktu. Fazla kimseye bulaşmazdı” dedi.