Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Kutlu Doğum Programı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Kutlu Doğum Programı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası düzenlenen programla kutlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası düzenlenen programla kutlandı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Müftü Vekili Celal Büyük, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş hazır bulundu. Katılımın yüksek olduğu program okunan dua ve ilahilerle başladı. 5 bin kişiye gül ve hadis kitabının dağıtıldığı etkinlik, Hafız Yakup Tosunoğlu'nun Kur'an tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Hz. Peygamber, tevhid ve vahdet" konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Alemlere rahmet olarak gönderilen, Ey habibim sen olmasan ben dünyayı yaratmazdım diye buyrulan Peygamber efendimiz dünyaya teşrif etti. Teşrifiyle beraber dünyada bir takım olaylar cereyan etti. Bizler de böylesine özel kutlu doğum haftası suretiyle tekrar tekrar Peygamberimizin dünyaya gelişini kutluyoruz" dedi.

Kardeşliğimiz son bulmayacaktır diyen Vali Ahmet Altıparmak "Alemlere rahmet ve güzel ahlakı tanımlamak için gönderilen bir Peygamberin ümmeti olmak büyük bir güzellik. Bundan dolayı kendimizi şanslı görmeliyiz. İslam dünyasını ve Türkiye'deki müslümanları çok eleştirebiliriz. Ama şunu iftiharla söyleyebiliriz ki bu Müslüman evlatların toprakları her zaman için zalimin zulmünden kaçanlara vatan toprakları olmuştur ve onlara kucak açmıştır. Ama malesef sizler de görüyorsunuz ki bütün bunlara rağmen hala daha içimizde bu belayı yok edemiyoruz. İnşallah bu vahdet ve birlik günü bunun miladı olur ve kendimize çeki düzen veririz. Sol-sağ Alevi- Sünni dediler, şimdi de Türk - Kürt dediler. Neden bunlar hala birbirlerine girmiyorlar diye anlayamıyor akıl erdiremiyorlar. İşte bunun cevabı Peygamber efendimizin ahlakının bu topraklarda yeşermiş ve yerleşmiş olmasıdır. Vahdet ve birlik bu kardeşliği pekiştirdiğinden dolayı kimse umduğunu bulamıyor ve inşallah bulamayacaktır" diye konuştu.