Faiz kararına 1 kala Dolar, Euro ve altın geri geldi!

Faiz kararına 1 kala Dolar, Euro ve altın geri geldi!
Güncelleme:

TCMB'nin yarın açıklayacağı politika faiz kararı öncesinde dün asgari ücretin açıklanmasının ardından gerileyen piyasalar yeniden yükselişe geçti. İşte 21 Haziran Çarşamba günü itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı politika faizi kararı öncesinde dün sert bir şekilde geri çekilen piyasalar yeni güne yükselişle başladı. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metaller Türk Lirası karşısındaki zirve yolculuğunu sürdürüyor.

Dün doların satış fiyatı 23,56 lira, euronun satış fiyatı ise 25,72 lira olmuştu.

Agresif faiz artışı beklentilerinin kuvvetlenmesiyle Türk Lirası'nda görülen değer kaybı azalırken; piyasaların odağı perşembe günü TCMB Başkanı Gaye Erkan öncülüğünde nasıl bir karara imza atılacağına çevrildi.

Seçim sonrasında dolar karşısında değer kaybını hızlandıran TL ise Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde nispeten dirençli kaldı. Yerli ekonomistlerin PPK toplantısına ilişkin beklentisi yüzde 15-35 arasında değişirken, yabancıların en düşük beklentisini yüzde 14 ile Standard Chartered, en yüksek beklentisini ise yüzde 40 ile Goldman Sachs ortaya koydu.

 AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin 1075 baz puan artışla yüzde 19,25'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

Karar sonrası dolar nasıl hareket eder?

Buna göre piyasa katılımcıları, PPK karar metninde ortodoks politikalara geçişe yönelik aydınlatıcı ve şeffaflığı artırabilecek metinlere yer verilmesi durumunda doların değer kaybedebileceğini aksi durumda ise doların yeniden yukarı yönde hareket etmesinin beklenebileceğini aktarıyor.

Seçimlerin ilk turunun olduğu 14 Mayıs’ta 19,60 seviyesinde seyreden Dolar geçtiğimiz hafta 23,75 TL seviyesine ulaşarak tarihi rekorunu bir kez daha kırmıştı. Dolar gibi yurt içi piyasalarda yükselişini sürdüren Euro/TL ise tarihinde ilk kez 26 TL seviyesine ulaşarak tarihi rekorunu yeniledi. Altın da 1.498 liraya ulaşarak yeni bir rekora imzasını atmıştı. Türk Lirası'nın Dolar kuru karşısındaki 15 haftalık bu aralıksız değer kaybı son olarak 1999 yılında görülmüştü.

İşte piyasalarda son durum:

Haber3.com'dan önemli bilgilendirme: Değerli okuyucumuz aşağıda yer alan fiyatların döviz büroları, bankalar ve Kapalı Çarşı fiyatları ile farklılık gösterdiğinin ve bir "makas" olduğunun biz de farkındayız. Ancak para piyasalarında oluşan bu farklılığa rağmen haberimizde TCMB kurlarını yayınlamaktayız. Bilginize...

Dolar, Euro, Sterlin, Japon yeni...

Güne 23,59 TL'den başlayan Dolar 23,54 TL'den, 
25,75 TL'den başlayan Euro 25,80 TL'den, 
30,15 TL'den başlayan Sterlin 30 TL'den, 
16,67 TL'den başlayan Japon Yeni ise 16,47 TL'den işlem görüyor.