FETÖ'ye operasyonlar hız kesmiyor ! Yüzlerce gözaltı var

FETÖ'ye operasyonlar hız kesmiyor ! Yüzlerce gözaltı var
Güncelleme:

Bylock kullanıcılarına yönelik başlatılan FETÖ operasyonlarında yüzlerce gözaltı kararı çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 168 kişi hakında gözaltı kararı çıkartıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da olduğu ileri sürülen şüphelilerden bazılarının gözaltına alındığı öğrenildi.

Devam eden operasyon kapsamında adreslerdeki aramaların sürdürüldüğü ve gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

13 İLDE BYLOCK OPERASYONU: 105 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 ilde ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 13 ilde ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 2’sinin emniyet amiri, 6’sının emniyet müdürü, 3’ünün komiser, 21’inin komiser yardımcısı, 4’ünün başpolis ve 67’sinin de polis olduğu öğrenildi.

ORMAN BAKANLIĞI VE MEDYA YAPILANMASINA OPERASYON: 54 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki FETÖ/PDY' na ilişkin soruşturmalar kapsamında; bylock kullanıcısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 6'sı halen çalıştığı belirtilen 20 kişi ve KHK'lerle kapatılan medya kuruluşlarının eski personeli 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemlerinin bu sabah başladığı açıklandı.

Ajanslar