Gaffar Okkan'ın adı yeni doğan çocuklarda yaşıyor

Gaffar Okkan'ın adı yeni doğan çocuklarda yaşıyor
Güncelleme:

Hizbullah ile mücadelenin önemli ismi, Diyarbakır'ın unutulmayan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anılıyor.

Hizbullah ile mücadelenin önemli ismi, Diyarbakır'ın unutulmayan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anılıyor. Aradan geçen 18 yılda Gaffar Okan'ın ismi yeni doğan çocuklarda yaşatılıyor. 

24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir anons, Emniyet Müdürü’nün valilik binasına giderken pusuya düşürüldüğünü haber verdi.

Diyarbakır’ın babası olarak bilinen, Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan pusuya düşürülmüş ve yanında bulunan 5 polis memuruyla birlikte şehit olmuştu.

Kurşunların hedefi olan Gaffar Okkan, 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak atanmış ve daha göreve başladığı ilk günden itibaren hem Diyarbakır için hem de Türk emniyet teşkilatı için ilk sayılabilecek uygulamaları hayata geçirmişti.

HERKESE TELEFON NUMARASINI VERDİ

Polisin halktan kopuk olamayacağını düşünen Okkan, daha önce emniyet binasından çıkmayan kadın polisleri Diyarbakır sokaklarında gezdird; her hafta esnaf ziyaretleri yaptı; hatta “bir sıkıntınız olursa beni arayın” diyerek herkese cep telefonu numarasını verdi. Diyarbakırspor’un neredeyse her maçını sahadan izledi.

HİZBULLAH İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ İSİM

Tüm bunları yaparken Okkan’ın karşısında tehlikeli bir terör örgütü vardı. Bu örgütün adı Hizbullah’tı. Okkan Hizbullah ile mücadele ediyordu. Göreve geldiği ilk iki yıl içinde, 2951 örgüt militanı yakalandı. 17 Ocak 2000’de de Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu öldürüldü. Bu operasyonda Okkan’ın katkısı olduğu biliniyordu. Ve tüm bu operasyonlar Emniyet Müdürü Okkan’ı örgütün hedef tahtasına oturttu. Öldürülmesinden kısa süre önce düzenlediği basın toplantısında, 26 Hizbullah militanını basına açıklayan Okkan, öldürüleceğine dair istihbarat almıştı. Fakat “Diyarbakır benim evim, bana burada bir şey olmaz” diyerek ekstra güvenlik önlemi almamıştı, kaçmamıştı.

Cenaze günü Diyarbakır’da adeta hayat durdu. Esnaflar dükkânları açmadı, neredeyse bütün Diyarbakır Okkan’ı birlikte uğurladı. Gaffar Okkan’ın adı ölümünden sonra Diyarbakır’da doğan birçok çocuğa verildi.  

Etiketler gaffar okkan