GAZİANTEP'TE DOĞDU, DÜNYALI OLDU -ALASKA GIDA VE SOĞUTMA YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAVAK: -İNGİLTERE'DEKİ BRISTOL ÜNİVERSİTESİ'NDEN ALDIĞIMIZ A KALİTE ENERJİ VE ÜRETİM SERTİFİKASIYLA İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKE SAYI

GAZİANTEP'TE DOĞDU, DÜNYALI OLDU     -ALASKA GIDA VE SOĞUTMA YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAVAK:     -İNGİLTERE'DEKİ BRISTOL ÜNİVERSİTESİ'NDEN ALDIĞIMIZ     A KALİTE ENERJİ VE ÜRETİM SERTİFİKASIYLA İHRACAT     YAPTIĞIMIZ ÜLKE SAYI

Hasan Özkal - Gaziantep'te çeyrek asırdır iklimlendirme ürünleri üreten Alaska Gıda ve Soğutma A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kavak, İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden aldığı A Kalite Enerji ve Üretim Sertifikasıyla ihracat yaptığı ülke sayısı

Hasan Özkal - Gaziantep'te çeyrek asırdır iklimlendirme ürünleri üreten Alaska Gıda ve Soğutma A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kavak, İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden aldığı A Kalite Enerji ve Üretim Sertifikasıyla ihracat yaptığı ülke sayısını ve ihracatını artırmayı hedefliyor.

Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 7 bin metrekaresi kapalı toplam 17 bin metrakarelik alanda kurulu tesislerinde ürettikleri iklimlendirme ürünlerini İngiltere üzerinden tüm Avrupa ülkelerine, İsrail, Dubai, Irak, Lübnan ve Gürcistan'a ihraç ettiklerini söyledi.

Geçen yıl 10 milyon dolar olarak belirledikleri ihracat hedefini aştıklarını ifade eden Kavak, "İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden aldığımız A kalite enerji ve üretim sertifikasıyla ihracat yaptığımız ülke sayısını ve ihracatımızı artıracağız" dedi.

Kavak, A kalite enerji ve üretim sertifikası talepleri üzerine ürünlerinin Bristol Üniversitesi'nde bir yıldır testlerden geçirildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuçta talep ettiğimiz belgeyi aldık. A kalite enerji ve üretim sertifikamız sayesinde ihracatımızı hiçbir sorun, sıkıntı, güçlük yaşamadan yapabileceğiz. Geçen yıl 10 milyon dolar olarak belirlediğimiz ihracat hedefimizi bu yıl için 15 milyon dolar olarak belirledik. Çalışmalarımızı 15 milyon dolarlık ihracat hedefimiz doğrultusunda yürütüyoruz. Gaziantep'te doğduk ama hızla dünyalı olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

İklimlendirme ve soğutma teknolojisi üretiminde Gaziantep'i Avrupa'nın ve dünyanın üretim üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sanayi, ev ve işyerleri için ürettiğimiz çeşitli soğutma ve iklimlendirme ürünlerimizin çok az bir bölümünü yurt içine veriyoruz. Ürünlerimizin büyük bölümünü ihraç ediyoruz."

Kavak, iklimlendirme alanında Türkiye'nin iyi eğitilmiş insan kaynağına ihtiyacının olduğuna dikkati çekerek, sektörün ara eleman ihtiyacını karşılamasına katkıda bulunmak için Türkiye İş Kurumu ile bir istihdam projesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Metin Kavak, iklimlendirme sistemlerine olan ihtiyacın ve talebin hızla arttığı düşünüldüğünde, projelerinin ne kadar önemli olduğunun daha kolay anlaşılabileceğini sözlerine ekledi.