''Gizemli 1 milyar dolarlık satış'' iddiası için Erdoğan hakkında suç duyurusu

''Gizemli 1 milyar dolarlık satış'' iddiası için Erdoğan hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

HKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemini açıklaması öncesi en az 1 milyar dolarlık satış işlemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Nebati, TCMB Başkanı Kavcıoğlu ve yüksek kurdan yüklü miktarda döviz bozduranlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Habertürk’te katıldığı bir programda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yaptığı sırada 1 milyar doların satıldığını söylemişti. Çakar’ın açıklamasının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

 HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve Yüksek kurdan yüklü miktarda döviz bozduranlar hakkında, “Görevi Kötüye Kullanma ve Göreve İlişkin Sırrın Açıklanması” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 TBB BAŞKANI’NIN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEP EDİLDİ

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Erdoğan, Nebati, Kavcıoğlu hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasını, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ın tanık sıfatıyla dinlenmesini talep etti.